Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kaposfest Van 5+1 tippünk a Kaposfest utánra

Van 5+1 tippünk a Kaposfest utánra

Az első, vagy ha úgy tetszik a plusz egyedik, hogy ne hagyjuk ki a 9. alkalommal megrendezett kamarazenei fesztivál egyetlen koncertjét sem, beleértve az azokat követő kellemes hangulatú beszélgetéseket, de nézzük meg, hogy miközben átadjuk magunkat a legmagasabb fokú együttzenélésnek, milyen csodákat kínál még a város és Kaposvár környéke.

- hirdetés -

Szivárvány Kultúrpalota

- hirdetés -

Amit biztosan nem hagyhatunk ki, az a koncertek helyszínéül szolgáló Szivárvány Kultúrpalota. A szecessziós stílusú épületet Lamping József tervezte, felépítésére pedig 1927–1928 között került sor. Az egyiptomi művészet hatásai a belső mennyezeten és a külső homlokzaton is megjelennek. 2009-ben, sok névváltoztatás után kezdődött el az addig moziként működő intézmény felújítása, ami 2010 őszére el is készült, így csak a legelső Kaposfest-koncerteknek kellett más helyszínt keresni.

Róma Villa

Fedezzük fel a Róma Villát, amit a magyar festészet kiemelkedő alakja, Rippl-Rónai József még 1908-ban vásárolt meg árverés útján. A szőlősgazdák övezetében a parkos ligettel körülzárt emeletes nyaralóépületet szobái a művész saját bútoraival és nyolcvan képével kerültek berendezésre, hűen tükrözve az eredeti állapotokat. Az itteni környezet és a családi atmoszféra Rippl-Rónai művészetének állandó témául szolgált.

A városban sétálva mindenképpen vessünk egy pillantása az 1911-ben Magyar Ede és Stahl József tervei alapján épült legendás Csiky Gergely Színház látványos, szecessziós stílusú épületére. Azoknak, akik messzebbre merészkednének, a Virágfürdőt és a gyönyörű Deseda-tavat ajánljuk, ahol biciklizni is lehet, de érdemes ellátogatni a kaposszentjakabi romokhoz, Várdán felkeresni a Szász Endre Kastélymúzeumot és a Balatonlellétől 11 km-re lévő Somogytúron pedig a Kunffy Lajos Emlékmúzeumot.

Itt minden a zenéről szól

A környék egyik legkülönlegesebb látványossága a Bugaszegi Téglamúzeum. Az első pillanatra régi kúriára emlékeztető épület egyfajta „bolondvárként” magasodik ki a környezetből, melynek minden téglája különleges. Az építmény kivétel nélkül bontási anyagból épült. Néhol jól kivehetők a régi címerek, billogok és karcolatok, amelyek a hajdani kézművesség jeleit hordozzák az építőanyagon.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.