Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kaposfest Vissza a gyökerekhez - indul a Kaposfest

Vissza a gyökerekhez – indul a Kaposfest

Augusztus 13–19. között a kamarazene irodalmának alapműveitől hangos a festői Kaposvár. A fellépők között Klukon Edit, Ránki Dezső, Fejérvári Zoltán, Kirill Troussov, Camille Thomas, Várdai István, Baráti Kristóf, Frankl Péter, Szajaka Sodzsi és az Apollon Musagéte Kvartett.

- hirdetés -

2015 óta Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellista viszik a Kaposfest-stafétát. A művészeti vezetők gondosan összeállított programja és a visszatérő előadóművészek egyik évben sem hagyták cserben a hűséges közönséget – ez most sincs másképp.

- hirdetés -

Fejérvári Zoltán – fotó: Sepsi Botond

2018-ban is felcsendülnek Kaposváron a kamarazene irodalmának gondosan válogatott, sokszínű és izgalmas művei, például Schubert Pisztrángötöse Frankl Péter, Paweł Zalejski, Piotr Szumiel, Piotr Skweres és Devich Benedek interpretációjában, vagy Brahms Esz-dúr kürtriója és H-dúr triója többek között a Montreali Nemzetközi Zongoraverseny győztese, Fejérvári Zoltán előadásában. A zongorista Schumann a-moll szonátáját (op. 105) Szajaka Sodzsi hegedűművésszel adja elő.

Montreali világverseny győztese lett Fejérvári Zoltán

A tizennégy koncert műsorában biztos, hogy minden komolyzene-kedvelő talál kedvére valót. Baráti Kristóf a Kaposfest Timesnak pár hete azt nyilatkozta, hogy sikerült egy olyan koncepciót felállítani, amelyben a legjelentősebb kamarazenei szerzők legerőteljesebb művei kerülnek előtérbe. Várdai is kiemelte, hogy arra törekedtek, hogy visszanyúljanak a gyökerekhez.

Klukon Edit, Ránki Dezső

15-én Szakcsi Lakatos Róbert és ifj. Sárközy Lajos koncertje Paganini, Bartók és Liszt művei köré épül, ahol az improvizáció és a cigányzene is szerepet kap. Liszt Második Mefisztó-keringőjét, valamint Grieg- és Debussy-műveket hallhat a közönség 17-én a rendezvényen első alkalommal fellépő Klukon–Ránki házaspár előadásában. 18-án Ránki Dezső az Apollon Musagéte Kvartettel Bach-zongoraversenyeket játszik – a kvartett 16-án Dvořák F-dúr vonósnégyesét adja elő –, a fesztivál utolsó napján pedig egy szólókoncerttel örvendezteti meg a közönséget Haydn és Schubert darabjaival.

Kamarazenei alapművek csendülnek fel a Kaposfesten

A fesztiválozókat kísérőprogramok is várják, például nappali távcsöves bemutató és egy éjjeli látogatás a Városháza tornyában – derül ki a sonline.hu cikkéből.

Az idei évben a fesztivál kötött programja és próbarendje miatt tizenhárom fiatal vehet részt a Kaposfest és Kamara Akadémia Egyesület által közösen szervezett kurzusokon

– mondta Várdai István a Kaposfest Timesnak.

A további részletekért keresd tematikus blogunkat!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!