Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Klassz a pARTon! Francia finomság és elegancia - a Quatuor Hermès is fellép a látássérült...

Francia finomság és elegancia – a Quatuor Hermès is fellép a látássérült fiatalokért rendezendő jótékonysági koncerten

A Klassz a pARTon! fesztivál egy különleges hangverseny erejéig a Balatonról Budapestre teszi át székhelyét: a 30. születésnapját ünneplő „Szól a szív …” Alapítvány javára rendezendő koncerten szeptember 18-án a Zeneakadémia nagytermében Érdi Tamás és francia művész barátai, a Quatuor Hermès tagjai Beethoven, Brahms, Kodály és Schumann műveivel lépnek közönség elé. 

- hirdetés -

A Quatuor Hermès, a francia vonósnégyesek egyik legelismertebbje, tíz éve alakult, tagjai Omer Bouchez, Elise Liu (hegedű), Yung-Hsin Lou Chang (brácsa) és Anthony Kondo (cselló). Ismerik őket szerte a nagyvilágban, rendszeres fellépői az olyan nagy presztízsű koncerttermeknek, mint a washingtoni Kennedy Center vagy a New York-i Carnegie Hall.

A látássérült fiatalok javára koncertezik Érdi Tamás a Zeneakadémián

- hirdetés -

Az együttes pályáján meghatározó találkozásoknak számított a Ravel, Ysaÿe és Artemis vonósnégyesekkel folytatott közös munka, akikkel azonos zenei filozófiát vallanak, illetve az a művészi-szakmai inspiráció, amit Eberhard Feltz és Alfred Brendel adott nekik.

A Quatuor Hermès számtalan díjjal büszkélkedhet. Az év felfedezettjének választották a zenekritikusok a kvartettet, elnyerték a Mecklenburg-előpomerániai Fesztivál díját, Genfben, Lyonban, New Yorkban több kamarazenekarok számára kiírt nemzetközi versenyen bizonyultak a legjobbnak. A Chapelle Musicale Reine Elisabeth, az Erzsébet királynő által támogatott, fiatal zenészek továbbképzését szolgáló intézmény rezidens művészei voltak 2012 és 2016 között.

Érdi Tamás: „Jövőre a gyerekekre koncentrál majd a Klassz a pARTon!”

Több lemezük is megjelent, amelyeken Ravel-, Dutilleux-, Debussy-, Haydn-, Beethoven-, Janáček- és Schumann-műveket adnak elő.

Elise Liu egy David Tecchler készítette hegedűn játszik, Omer Bouchez hangszere egy 1796-os Joseph Gagliano-hegedű.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.