Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Éneklő kerttel hangolódhatunk a VII. Kórusok Éjszakájára   

Éneklő kerttel hangolódhatunk a VII. Kórusok Éjszakájára   

A június 1-i Kórusok Éjszakája fesztivál a nyárindító programok egyik kiemelkedő eseménye, hiszen ezen a gyerekbarát programon több mint 2000 énekes nyújt feledhetetlen élményt a látogatóknak. Különböző műfajú koncertek és villámcsődületek színesítik a zenei palettát, a világ számos pontjáról érkeznek kórusok, és az év többi napján zárva tartó helyszínek kapui nyílnak meg erre az estére. A programok közötti tájékozódást egy praktikus műsorfüzet is segíti.

- hirdetés -

Az immáron hetedik Kórusok Éjszakája egyik komoly újítása, hogy a fesztiválindító, hagyományossá vált Éneklő utca beköltözik a nemrégiben elkészült Múzeumkertbe, ami június 1-én, szombaton 16 órától Éneklő Kertté változik át, ahol a fellépő kórusok rövid ízelítőt adnak repertoárjukból. A szervezők szeretettel várják ezen a helyszínen is a közönséget, ráadásul 16 óra után 19.30-kor ismét lehetősége nyílik a látogatóknak arra, hogy a fák alatt sétálva hallgassák meg a fellépők egy-egy perc hosszúságú bemutatkozó koncertjeit.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Így zajlott a 6. Kórusok Éjszakája

Az iskoláskorba lépett Kórusok Éjszakája arculata is megújult idén, mely Szabó György munkáját dicséri. A design egyik központi eleme a Mikszáth Kálmán tér és környéke, a Kórusok Éjszakája emblematikus helyszínei közül talán a legmozgalmasabb, valamint a téren látható Mikszáth szobor, ami az énekhangok hallatán megelevenedik és bekapcsolódva a programba vezényelni kezd a kórusoknak.

A 2019-es Kórusok Éjszakájának trailerét Vágó Zsanett készítette.

A fesztivált a Csíkszerda Egyesület lelkes önkéntesei szervezik, akik egyaránt részt vesznek az előkészítő munkálatokban, a Palotanegyedet díszítő látványelemek, valamint a fesztivál arculati elemeinek kitalálásában és elkészítésében, valamint a rendezvény lebonyolításában. Június 1-én, a Kórusok Éjszakáján, a Palotanegyed legkülönbözőbb pontjain tűnnek majd fel a Csíkszerda kórust oly jól jellemző csíkos ruháikban – az információs pultoktól a koncerthelyszíneken át, vagy éppen egy-egy cargobiciklin ülve is láthatja majd őket a publikum. Ráadásul nem csak láthatja, de hallhatja is, hiszen több koncertet is ad ezen az estén a Csíkszerda-kóruscsalád valamennyi tagja.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.