Papageno Radio
Címlap Először rendezik meg a Klasszikusok Éjszakáját Debrecenben

Először rendezik meg a Klasszikusok Éjszakáját Debrecenben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Carl Orff Carmina Buranaját három kórus, három sztárvendég és két zenei együttes szólaltatja meg a debreceni Kossuth téren augusztus 16-án.

Miklósa Erika, Haja Zsolt, Szerekován János szólisták, a Talamba Ütőegyüttes és a Kodály Filharmonikusok, a Kodály Kórus Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara és a Lautitia Kóruscsalád közreműködésével megvalósuló produkció a Kodály Filharmónia új programsorozatának fénypontja.

Ide kapcsolódik:
Orbán György műveiből készített lemezt a Kodály Kórus Debrecen

Az ingyenes koncertsorozat keretében 19.30 órától a Református Nagytemplomban Miklósa Erika (ének), Tóth László (trombita) és Somogyi-Tóth Dániel (orgona) templomi hangversenye lesz hallható,  21 órától csendül fel a Kossuth tér Nagyszínpadán a Carmina Burana, 22.30 órától pedig „megszólalnak” a belváros teraszai és terei több kamaraegyüttes közreműködésével. A Klasszikusok éjszakáját 23 órától Mozart Egy kis éji zenéje zárja a Kossuth tér Kamaraszínpadán.

Aki augusztus 16-án nem tud Debrecenben lenni, az beletekinthet a koncertsorozatba a televízión keresztül az M5 csatorna Kult’30 – A fesztivál félóra műsorának élő közvetítésén keresztül 21 és 21.30 óra között. Bővebb információ ide kattintva.

Promóció

X
X