Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Új műveit mutatja be Horváth Bálint a Budapest Music Centerben

Új műveit mutatja be Horváth Bálint a Budapest Music Centerben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Horváth Bálint szerzői estjén az utóbbi években írt dalokból és kamarazenei művekből hallható válogatás október 26-án a Budapest Music Centerben.

Horváth Bálint zeneszerző jelenleg a Weiner Konzervatórium zeneszerzés-tanára és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa. Szóló-, kamarazenei, szimfonikus zenekarra írott és színpadi művei elhangoztak valamennyi jelentős hazai kortárs zenei fórumon, számos országos pályázat díjazottja. Zeneszerzői tevékenységében kiemelt helyet foglalnak el a vokális műfajok.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Horváth Bálint: „Állandó megismerési vágy hajt”

A koncert műsora az utóbbi években írt dalai és kamaraművei közül válogat, melyek között több ősbemutató is lesz. Először szólal meg a két cimbalomra és zongorára írt Canon, valamint két Orbán Ottó-vers megzenésített változata, melyek 2017-ben, a költő halálának évfordulójára készültek. Az esten terítékre kerül a 2014 óta íródó DEAC sorozat negyedik darabja és a Tennyson-, Joyce-, Shakespeare- és Leonard Cohen-verseket felvonultató Angol dalok is.

A művek a szerző előadásában szólalnak meg, mellette közreműködik Juhász Orsolya Anna (ének), Kovács Kinga (fuvola) és Szalai András (cimbalom).

A belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X