Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Fiatal zenészek jelentkezését várja az Altalena Nyári Akadémia

Fiatal zenészek jelentkezését várja az Altalena Nyári Akadémia

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az augusztus elején megrendezésre kerülő BMFest Altalena Nyári Akadémiája várja a 14 és 32 év közötti fiatal zenészek jelentkezését. A Kőszegre költöző, egykori Bozsoki Zenei Fesztivál idei vendégei között a Ránki család, Fejérvári Zoltán, Bősze Ádám, a Berecz család és Dukay Barnabás.

A hét éve útjára indult Bozsoki Zenei Fesztivál idén a helyszín és a név tekintetében a változás rögös útjára lép, azonban szellemisége és céljai, hogy a fiatal zenészeknek segítsen tudásuk elmélyítésében, a kapcsolatépítésben és pályájuk elindításában, töretlen. Idén Grazból, Berlinből, Londonból, Budapestről érkező zenészek, Ian Fountain, Belák Erzsébet, Fejérvári Zoltán, Richard Ireland, Erika Geldsetzer, Hargitai Imre, Penny Driver, Varga István, Bodoly Gergely és Korondi Anna tartják a kurzusokat.

„Számomra egy abszolút kötelező útiterv, ajánlom mindenkinek, aki a nagyszerű muzsika és társaság mellett a gyönyörű helyek s hangulatok kedvelője” – írja a mesterkurzusról a Junior Príma díjas ifjú zongorista, Balázs Elemér.

A hagyományokra építő idei fesztivál a Ránki család, Fejérvári Zoltán és a Berecz család koncertjei, előadási mellett Bősze Ádám két részes zenetörténeti előadásával (Nagy zeneszerzők, nagy szerelmek) vár minden érdeklődőt. Külön megtiszteltetés, hogy Dukay Barnabás zeneszerző egy hétig a művészeti napok vendége lesz, és előadásokat tart.

Az egyensúlykeresés fontosságát jelölő új név, az Altalena (olaszul libikóka) Nyári Akadémiájának kurzusaira minden közép- és felsőfokon zenét tanuló, magyar és külföldi diák jelentkezhet. Aktív és passzív részvételre egyaránt van lehetőség. Az aktív részvételi díj magyar aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára tartalmazza a főtárgy és kamarazenei oktatást, a zenetörténeti, irodalmi, népművészeti és további közös programokon (sportolás, kirándulás, strandolás) való részvételt, valamint a fesztivál koncertjeire való korlátlan belépést. A diákoknak, egyéni jelentkezés esetén min. 4-4 szóló, illetve további 2-2 kamarazenei óra mellett lehetőségük van koncerten való fellépésre, és az Altalena zenei hálózathoz való csatlakozásra is. Várjuk a kamaracsoportok jelentkezését is.

A kurzuson való részvételt magyar diákok számára szponzorációs hozzájárulások révén az Altalena 50%-ban támogatja. A honlapon feltüntetett jelentkezési díj már tartalmazza a kedvezményt.

További részletekért és információkért érdemes követni az esemény Facebook– és Instagram-oldalát is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X