Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nagy sikerrel zárult az ötödik Cziffra Fesztivál

Nagy sikerrel zárult az ötödik Cziffra Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az 5. jubileumát ünneplő Cziffra György Fesztivál egy héten át idén is telt házzal várta közönségét február 16-23. között, négy helyszínen. A Cziffra Fesztivál zárásaként a február 23-i gálahangversenyen átadták a Zeneakadémia Nagytermében a Cziffra Fesztivál díjait is három kategóriában.

- hirdetés -

 Az idei fesztivál kiemelt vendége volt Vagyim Repin hegedűművész, aki a gálakoncerten Balázs János zongoraművésszel és a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral lépett fel, Hollerung Gábor vezényletével.

Ide kapcsolódik:
Vagyim Repin: „Cziffra abban volt a legnagyobb, ami egy ponton túl taníthatatlan”

A fesztivál programjában idén szerepelt Lendvay József (hegedű), Oláh Kálmán (zongora), Tompos Kátya (ének), a Hot Jazz Band, Sárközy Lajos és zenekara, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomművészek, Káel Norbert és a Jazzical Trió, valamint a fesztiválalapító Balázs János.

Ide kapcsolódik:
Balogh Kálmán: „Amikor együtt leülünk játszani, egy kisebb csoda születik”

A művészetet a tudománnyal összekötő estéken Pál Feri Atya és Vizi E Szilveszter, valamint Dr. Bagdy Emőke volt az eseménysorozat vendége, a Győztesek koncertjén pedig nyolc kiemelkedő magyar tehetség lépett színpadra: Boros Misi, Balázs-Piri Soma, Balogh Ádám, Horti Lilla, Pusker Júlia, Szabó Marcell, Devich Gergely, Ürmös Sándor.

Ide kapcsolódik:
Bagdy Emőke: „Ami a koncerten helyben születik, annak története van”

A gyerekeket hangszerbemutató koncerttel várta Simon Izabella zongoraművész és művésztársai. Az estek házigazdája Bősze Ádám volt, a fesztivál megvalósulását főszponzorként az MVM támogatta.

Ide kapcsolódik:
Simon Izabella: „Játék közben valósul meg a zenei ismeretterjesztés”

A koncerteknek idén több mint 5000 látogatója volt, az eseménysorozat élő közvetítéseit (papageno.hu) közel 20 ezren követték. A közönség érdeklődését a legjobban az bizonyítja, hogy már a fesztivál kezdete előtt minden hangversenyen telt ház volt.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X