Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Cziffra Fesztivál Nagy sikerrel zárult az ötödik Cziffra Fesztivál

Nagy sikerrel zárult az ötödik Cziffra Fesztivál

Az 5. jubileumát ünneplő Cziffra György Fesztivál egy héten át idén is telt házzal várta közönségét február 16-23. között, négy helyszínen. A Cziffra Fesztivál zárásaként a február 23-i gálahangversenyen átadták a Zeneakadémia Nagytermében a Cziffra Fesztivál díjait is három kategóriában.

- hirdetés -

 Az idei fesztivál kiemelt vendége volt Vagyim Repin hegedűművész, aki a gálakoncerten Balázs János zongoraművésszel és a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral lépett fel, Hollerung Gábor vezényletével.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Vagyim Repin: „Cziffra abban volt a legnagyobb, ami egy ponton túl taníthatatlan”

A fesztivál programjában idén szerepelt Lendvay József (hegedű), Oláh Kálmán (zongora), Tompos Kátya (ének), a Hot Jazz Band, Sárközy Lajos és zenekara, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomművészek, Káel Norbert és a Jazzical Trió, valamint a fesztiválalapító Balázs János.

Ide kapcsolódik:
Balogh Kálmán: „Amikor együtt leülünk játszani, egy kisebb csoda születik”

A művészetet a tudománnyal összekötő estéken Pál Feri Atya és Vizi E Szilveszter, valamint Dr. Bagdy Emőke volt az eseménysorozat vendége, a Győztesek koncertjén pedig nyolc kiemelkedő magyar tehetség lépett színpadra: Boros Misi, Balázs-Piri Soma, Balogh Ádám, Horti Lilla, Pusker Júlia, Szabó Marcell, Devich Gergely, Ürmös Sándor.

Ide kapcsolódik:
Bagdy Emőke: „Ami a koncerten helyben születik, annak története van”

A gyerekeket hangszerbemutató koncerttel várta Simon Izabella zongoraművész és művésztársai. Az estek házigazdája Bősze Ádám volt, a fesztivál megvalósulását főszponzorként az MVM támogatta.

Ide kapcsolódik:
Simon Izabella: „Játék közben valósul meg a zenei ismeretterjesztés”

A koncerteknek idén több mint 5000 látogatója volt, az eseménysorozat élő közvetítéseit (papageno.hu) közel 20 ezren követték. A közönség érdeklődését a legjobban az bizonyítja, hogy már a fesztivál kezdete előtt minden hangversenyen telt ház volt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.