Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Milyen hatással van a koronavírus a zenei szektorra?

Milyen hatással van a koronavírus a zenei szektorra?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Európai Zenei Tanács arról készít felmérést, milyen hatással van a jelenlegi helyzet a virágzó, ám a külső körülményeknek jelentős mértékben kiszolgáltatott zenei szektorra. 

Az előadó- és alkotóművészeket életére és helyzetére a koronavírus-járvány (COVID-19) jelentős hatással van. Zenei események, koncertek, fesztiválok, workshopok, konferenciák maradnak el, az oktatás is más platformokra került. Ezeknek a gazdasági és társadalmi hatása igen jelentős, nem csupán a nem alkalmazottakat, a vállalkozóként dolgozók előadókat és alkotókat érinti, hanem más kisvállalkozásokat, akiknek napi megélhetése került veszélybe.

Az Európai Zenei Tanács arra szólítja fel a politikai döntéshozókat, hogy a zenei szektorban dolgozókat is vegye figyelembe a tervezett segítségnyújtáskor. Az iparág kiszolgáltatottsága miatt fontos, hogy gyorsan és nem bürokratikus úton szülessenek meg ezek a döntések, amelyek által egyének és szervezetek is megmeneküljenek a gazdasági összeomlástól.

A pontos és minél szélesebb körű adatok összegyűjtése érdekében az Európai Zenei Tanács kérdőívet készített, amely itt tölthető ki. (a kérdőív angol nyelvű.)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X