Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Benczúr Kerti Esték Gondűző álmodozás és némi bolondozás a Benczúr-kert teátrumi estjein

Gondűző álmodozás és némi bolondozás a Benczúr-kert teátrumi estjein

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Lazább a ruha, mediterrán jellegű az napirend, kedélyesebbek lehetnek a hétköznapok is. Gondűző álmodozásra és némi bolondozásra nyílik alkalom a Benczúr Kert teátrumi estjein, zenével és anélkül. Az Orlai Produkciós Iroda két vendégelőadással nevezett be a játékba, két csodálatos és energikus játszótárs felvonultatásával.

Az árnyas fák alatt megelevenedő komoly konfliktusok természetesen mélyen érinthetik a nézőt, hiszen alapjuk a valóság volt. Az Élet.Történetek.hu sorozat Lengyel Nagy Anna igaz meséiből készült: A mi Józsink, valamint párdarabja, az Erzsike különleges története. Vak, zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, alkalmanként egy-egy kisfröccs, talán ez az egyik kulcsa a továbbélésnek.

Megfordulhat-e a világ, bár csak pillanatokra?

A mi Józsink privát történelem – szigorúan alulnézeti szempontból.​ A másik hős, Erzsike egyszerű asszony, de képes kikaparni a gyerekét a biztosnak látszó halálból. Két himnusz az élethez – Lázár Kati elementáris erejű alakításában augusztus 5-én este.

Egy héttel később Hernádi Judité a pódium. „Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind, ami vagyok. És már egy jó ideje ez vagyok. Az érdekel, ami egy kicsit más” – mondja a színésznő. Ez a szüntelenül változó kíváncsiság ejti rabul a nézőt. Aki ott lesz, érezni fogja, hogy a valamivel több, mint másfél óra úgy suhan el, mintha néhány perc lett volna. „Ez az est rólam szól! – mondja Hernádi. – Woody Allen mondta: „Nem félek a haláltól, csak nem szeretnék ott lenni, amikor megtörténik”. De mint tudjuk, jöhet egy pont…

Hernádi Judit

Vajon mi késztette az ősembert kántálásra, hogy hogyan jutottunk el a csontfurulyától Mozarton keresztül az 1 bites technóig? Sokféle választ ismerünk. De mikor kezdődött a lejtmenet? Milyen út vezet Bereményi Géza és Cseh Tamás Antoine és Desiré-jétől a Kutyám alatt a pénzem, falamon Tony Montanáig? Megalapozott kétségeink lehetnek, tényleg elég 18 nagylemezre és egy egész életműre 3 akkord? A csattanós választ Janklovics Péter és Elek Péter dumaszínházi estje adja meg. Ahogy mondják: augusztus 9-én sírva röhöghetünk.

Nem az a kérdés, hogy jön-e, mert, ha így folytatjuk, biztosan jön vagy már itt is van a Covid19 második hulláma. A Nézőművészeti Kft. és a Budaörsi Latinovits Színház augusztus 26-i produkciója humorral és zenével próbál helyes útra terelni bennünket. Micsoda képtelenség, hogy abban az országban, amelynek fia Semmelweis Ignác, egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásról, pedig számos betegség megelőzhető lenne. Az előadás a kézmosás higiéniai szerepének hangsúlyozása mellett, olyan kényes témákat is érint, mint kórokozóktól való fóbia az emberi érintkezések különböző megnyilvánulásai – pandémia idején.

Nézőművészeti Kft. és a Budaörsi Latinovits Színház: Kézmosás

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X