Papageno Radio
Címlap Ma Molnár T. Eszter A zsúr című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Ma Molnár T. Eszter A zsúr című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színházi Dramaturgok Céhe idén 35. alkalommal rendezi meg a Nyílt Fórumot. Ma este Molnár T. Eszter A zsúr című darabját mutatják be a Szentendrei Teátrumban, Novák Eszter rendezésében. Kövessék a felolvasást Facebook-oldalunkon vagy Vimeo-csatornánkon

Bucskiék kisebbik lányának születésnapi zsúrján a háziasszony, Márta a nappaliban fogadja a szülőket. Sorban megérkezik egy elhagyott feleség és az őt elhagyó férj, egy feltörekvő középvezető, egy karrierista anya, és a nagylelkű házigazda, végül beront egy hívatlan vendég, és ami egy átlagosan kínos délutának indult, valami egészen másba fordul át. Mialatt a szereplők egymással és a múltból előkerülő titkokkal küzdenek, Budapesten elszabadul az etikai alapokra épülő terror, és egyértelművé válik, hogy ebből a nappaliból senki sem távozhat ugyanúgy, ahogyan érkezett.

Molnár T. Eszter (Budapest, 1976) író, biológus. Ifjúsági és gyerekeknek szóló regényeit a Pagony Kiadó, felnőtteknek írt könyveit a Prae Kiadó gondozza. Legutóbbi regénye: Teréz, vagy a test emlékezete (2019).


 

Orbán Eszter, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke elmondta, nagy öröm volt számukra, hogy a más műfajban már bizonyított szerző úgy döntött, más műfajt is kipróbálna, és jelentkezett a pályázatra A zsúrral, ami egy sok titokkal terhes baráti társaság történetét és egy kissé antiutópisztikus társadalomképet rajzol meg.

Molnár T. Eszter mentora Tóth Miklós volt. Az előadás dramaturgja Adorján Beáta, produkciós vezetője Szokolai Brigitta, rendezője Novák Eszter. A produkcióban közreműködik Edelényi Vivien, Fáncsik Roland , Hajdu Imelda, Herczeg Tamás, Kulcsár Viktória, Medgyesi Lilla, Perczel Frigyes, Takács Dániel, Újhelyi Kinga, Wessely Zsófia. A felolvasást követő beszélgetésen Závada Pál vesz részt.

hét10aug18:0021:00Csak ma!Ajánljuk!Molnár T. Eszter: A zsúrNyílt Fórum18:00 - 21:00 Szentendrei TeátrumMűfaj:színházTulajdonságok:élő,ingyenes címkékkortárs dráma,magyar dráma,nyílt fórum,színházi dramaturgok céhe

Promóció

Stream és színház

X
X