Papageno Radio
Címlap Ma O. Horváth Sári Hiszitek mit nem című darabját közvetítjük a Nyílt...

Ma O. Horváth Sári Hiszitek mit nem című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színházi Dramaturgok Céhe idén 35. alkalommal rendezi meg a Nyílt Fórumot. Ma este O. Horváth Sári Hiszitek mit nem című darabját mutatják be a Szentendrei Teátrumban, Szikszai Rémusz rendezésében, többek között Herczeg Adrienn és Nagy Norbert közreműködésével. Kövessék a felolvasást Facebook-oldalunkon vagy Vimeo-csatornánkon

Testvérek, szerelmek, barátok. 7 szereplő, akik a vallás, a hit, az objektív és szubjektív valóságképek- és síkok által lépnek kapcsolatba egymással és az élettel. Három férfi és három nő, akiket az Ego nevű szereplő kapcsol össze, miközben természetesen a figurák egymással is találkoznak, egymásra is hatással vannak, és az egymásnak kimondott és ki nem mondott szavak és gondolatok mentén próbálnak boldogulni, értelmet adni és kapni az életüknek, az életüktől.

O. Horváth Sári 2017-ben végzett színházrendező szakon Bocsárdi László osztályában Marosvásárhelyen. A rendezés mellett íróként és dramaturgként is működik független és kőszínházi előadásokban egyaránt. A Nyílt Fórumon az elmúlt két évben ő nyerte el a legjobbnak járó Vilmos-díjat. A Hiszitek mit nem című dráma a LENNI VAGY NEM trilógia harmadik része.


 

Orbán Eszter, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke elmondta, O. Horváth Sári friss, gyakran tabudöntögető témákat vet föl darabjaiban, ebben például a vallás és a hit kérdését.

O. Horváth Sári dramaturg-mentora Orbán Eszter volt. A felolvasó-színházi előadást Szikszai Rémusz rendezi, Ego szerepében Herczeg Adrienn-nel, mellette Nagy Norbert, Keresztény Tamás, Urbán Tibor, Dobra Mara, Kónya Merlin Renáta és Szilágyi Kata közreműködik. A felolvasást követő beszélgetésen Németh Gábor vesz részt.

sze12aug18:0021:00Csak ma!Ajánljuk!O. Horváth Sári: Hiszitek mit nemNyílt Fórum18:00 - 21:00 Szentendrei TeátrumMűfaj:színházTulajdonságok:élő,ingyenes címkékkortárs dráma,magyar dráma,nyílt fórum,színházi dramaturgok céhe

Promóció

X
X