Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Elek Ferenc: „Zsámbéki és Ascher tisztelték Vidnyánszky Attilát"

Elek Ferenc: „Zsámbéki és Ascher tisztelték Vidnyánszky Attilát”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Elek Ferenc is őrt állt a Színház- és Filmművészeti Egyeteme Vas utcai épületénél, egy az nlc.hu-nak adott interjújában pedig a véleményét is kifejtette.

„Ez egy fontos ügy, amelyben részt kell venni” – szögezte le Elek Ferenc, aki bízik benne, hogy az eseményeknek pozitív kimenetele lesz. Mint mondta, „bízom a józan észben és abban, hogy nem dobják sutba az egyetem múltját. Rossz látni, hogy az utóbbi időben olyan emberek lettek megrángatva, akikkel kapcsolatban el sem tudtam képzelni, hogy ez megtörténhet. Nagyon bánt. Érintve vagyok a mestereim miatt, és én jól tudom, mit kaptam a Színművészetitől, és hacsak tehetem, járok oda vizsgaelőadásokat nézni. Tudom, hogy ott nincs ideológiai képzés. Csak szakmaiság van. Nagyon bánt, hogy ebbe mindenfélét belekevernek.”

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila: „A közös nevezőhöz el kell fogadni az új kuratóriumot”

„Nem létezik jobb- és baloldali színész vagy színház – folytatta. Emlékszem, a Godot-t csináltuk, és több próbán is megemlítette a mesterem, Zsámbéki Gábor, sőt Ascher Tamás is mondta, hogy mennyire érvényes volt a Vidnyánszky-féle Godot. Ők tisztelték ezt az embert. Nem tudom elképzelni, hogy itt miért történik az meg, hogy letapossa az egyik a másikat. (…) Egyszer mindannyian meg fogunk halni, valószínűleg egy életünk van, azt miért nem lehet jól csinálni? Ha egyszer majd számon kérnek minket, hogy mit tettünk, mit fogunk felelni rá? Ha egy forgatáson vagyok, és egy másik színházból való emberrel beszélgetek, sosem kategorizálok úgy, hogy ő jobb- ő meg baloldali. Ez borzasztó”.

Az interjú teljes terjedelmében itt olvasható.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X