Papageno Radio
Intermezzo Gyakornoki program karmestereknek

Gyakornoki program karmestereknek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Savaria Szimfonikus Zenekar és vezető karmestere, Madaras Gergely egy Magyarországon egyedülálló pozíció megteremtését tűzte ki célul, amely egy kiemelkedő tehetségű, pályakezdő fiatal dirigensnek nyújt egy éves szakmai gyakorlatot az ország egyik vezető, nemzeti besorolású zenekaránál.

Az asszisztensi feladatkörbe tartozik a Zenekar előpróbáinak és szólampróbáinak a vezetése a kiemelt koncertek előtt, ifjúsági hangversenyek és bérleten kívüli projektek vezénylése, a vezetőkarmester és vendégkarmesterek próbáin való részvétel és munkájukban való szakmai segítségnyújtás.

Madaras Gergely

Az asszisztens karmester betekintést nyerhet egy évi 100 hangversenyt adó, 87 tagot számláló nagy szimfonikus zenekar munkájába, és a SSO családtagjaként aktívan vehet részt a zenekar életében Szombathelyen és – lehetőség szerint – a Zenekar számos itthoni és külföldi turnéján.

A feladatkörbe tartozhat az alkalmi segítség és betekintés a zenekar minden szervezetének munkájába (zenekari titkárság, kottatár, rendezvényszervezés, PR, stb), valamint a vezetőkarmester, művészeti bizottság és zenekar közötti szakmai kapcsolat segítése annak érdekében, hogy az asszisztens karmester a zenekarnál eltöltött egy év alatt a legteljeskörűbb szakmai tapasztalatot szerezhesse a zenekarvezetés minden szegmensében.

Savaria Szimfonikus Zenekar fotó: Garas Kálmán

A pozícióhoz versenyképes havi fizetés társul, amely pontos összege a sikeres pályázóval közös megegyezéssel kerül megállapításra.

Olyan fiatal karmester jelentkezését várjuk, aki

  • 1980. január 1. után született
  • Legalább BA szintű karvezetői vagy karmesteri diplomával rendelkezik
  • folyékonyan beszél magyarul

A pályázathoz kérjük csatolni:

  • Motivációs levél
  • Részletes szakmai életrajz a szakmai tapasztalat feltüntetésével
  • Videófelvétel legalább két, különböző stílusú és tempójú zenekari mű vezényléséről (a videó maximum 20 perces lehet, és szemből, végig a karmesterre fókuszáljon)
  • Kérjük, töltse fel a videót egy privát youtube-csatornára, és a linket küldje el a pályázat többi anyagával együtt Táky György zenekari titkárnak a taky.gyorgy@sso.hu címre!

A pályázat leadási határideje: 2017. április 18.


A pályázatokat szakmai bizottság bírálja el, amely alapján a sikeres jelentkezőket pár napon belül értesítjük. A kiválasztott pályázók személyes interjúra és próbavezénylésre kapnak meghívást a Savaria Szimfonikus Zenekar részvételével.

Hosszú idő után újra nemzetközi karmesterversenyt rendez Magyarország. Kattints ide a részletekért.

A próbavezénylés időpontja és helyszíne: 2017. április 28., 9 óra; Bartók-terem, Szombathely

A próbavezénylés anyaga:

  • Beethoven: VII. Szimfónia
  • Stravinsky: Petruska (első rész, 91. cifferig)

Bővebb információ: Táky György zenekari titkár, 06-20/360-0234

Promóció

Stream és színház

X
X