Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Boros Misit méltatja a Guardian

Boros Misit méltatja a Guardian

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Boros Misi, a Virtuózok felfedezettje 2016. november 15-én a Müpában adta első önálló hangversenyét a Kovács János vezette Nemzeti Filharmonikusokkal. A koncert és a korábban a verseny alatt játszott darabok felvétele mostanra felkerült az internetes hangmegosztókra is, aminek hatására a Guardian egész oldalas cikkben mutatta be a fiatal tehetséget.

A tekintélyes brit lap elsősorban a Chopin-etűdöket és a Bartók Román népi táncokat emeli ki a felvételről. Mint írják, Boros Misi zongorajátékában korát meghazudtoló érzékenység tükröződik, technikai tudása pedig magabiztos, még az olyan darabok esetében is, amelyeket egy gyermeki kéz csak nagyon sok gyakorlás és technikai tudás birtokában képes megoldani.

Hallgasson bele a felvételbe ide kattintva!

- hirdetés -

A cikk egy ponton Vásáry Tamást, Boros Misi egyik mentorát idézi, aki azt mondja, hogy „Misi nem csak jól zongorázik, itt már művészetről van szó.” A brit kritikusnak hasonló a véleménye Mozart C-dúr (K. 467) koncertje hallatán, hiszen mint írja, „a darabot mértéktartó érettség, ugyanakkor fiatalos tűz is jellemzi, a saját kadenciák pedig egy ígéretesen fejlődő zenei elmét sugároznak.”

A Kis Virtuózok Alapítvány gondozásában kiadott dupla CD kapcsán a 13 éves zongoraművész elmondta:  “Nekem ez nagyon nagy dolog; Scarlattitől, a barokk kortól Bartókig egy színes, szép műsort tudtunk összeállítani.”

Misi jelenleg Chopin f-moll zongoraversenyt tanulja, amelyet a tervek szerint őszi, téli és jövő tavaszi koncertjein hallhat majd a közönség.

A felvételek mellett örömmel töltötte el a brit újságot az is, hogy bár Boros Misi saját bevallása szerint napi hat-hét órát gyakorol, rajong a futballért, az angol bajnokságot pedig kifejezetten szereti végigkövetni.

“Biztosan hallani fogunk még a fiatal zongoristáról”

(via Guardian)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X