Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ők szerepelhetnek a Virtuózok fináléjában

Ők szerepelhetnek a Virtuózok fináléjában

Az élő döntővel folytatódott a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor május 26-án este. Az egyes korcsoportokban Abouzahra Amira és Kis Radu hegedű- valamint Kristóf Réka énekprodukcióját találták a legjobbnak.

- hirdetés -

A döntőben Abouzahra Amira Edouard Lalo: Spanyol szimfóniájának (op. 21.) I. tételélt, Kis Radu Dimitrij Sosztakovics: I. hegedűversenyének IV. tételt játszotta, Kristóf Réka pedig Richard Strauss: Tavaszünnep (op. 56. No. 5) című dalát énekelte.

- hirdetés -

A kicsik közül Simic Aleksander, Abouzahra Amira és Remenyik Balázs; a tinik közül Kis Radu, Nagy Zoltán Ferenc és Nyilas Gyöngyvér, míg a nagyok korcsoportjából Kristóf Réka, Lukács Gergely és Beéri Benjámin mutathatták meg tehetségüket a döntőben.

A korcsoportonkénti végső megmérettetésen Lajkó Félix hegedű- és citeraművész, Szergej Nakarjakov trombitaművész, Oláh Kálmán jazz-zongorista és Baráti Kristóf hegedűművész is közreműködött.

Simic Aleksander korábban felejthetetlen pillanatokat szerzett, amikor Várdai István Stradivari-csellóján játszott. Idén második alkalommal jutott a döntőbe Abouzahra Amira a kicsik korcsoportjában, de Lukács Gergely is a nagyok korcsoportjában.

A három korcsoport – kicsik, tinik és nagyok – válogatóit és elődöntőit felvételről láthatták a tévénézők. A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe.

A június 2-i élő fináléban a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese és a közönségdíjas.

A zsűrit Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotja.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.