Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. május 29.-június 4.

Programajánló – 2017. május 29.-június 4.

május 29.

Emmanuel Pahud és  Eric Le Sage koncertje

A Budapesten már számos alkalommal vendégeskedett és mindannyiszor lelkesen ünnepelt fuvolista ezúttal a romantikus zeneszerzők, s különösen Schumann műveinek avatott megszólaltatójaként méltatott francia zongoraművésszel lép fel. A műsoron Mozart, Schubert, Schumann és Mendelssohn kompozíciói.

- hirdetés -

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1400–4900 Ft; további információ

május 30.

Cimbiózis – A Lukács Miklós Trió koncertje

- hirdetés -

„Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazeneszerűen szólaljunk meg, ahol minden zenész egyforma súllyal van jelen. Nem teljes kompozíciókat, hanem irányokat írok meg” – nyilatkozta Lukács megalakulásukkor, és ezt az elvet négy éve következetesen tartják lemezeiken és koncertjeiken egyaránt.

mikor: 21.00; hol: BMC; mennyi: 1300 Ft; további információ

május 31.

Meláth Andrea koncertje

A kiváló énekesnő ezúttal dalokat ad elő, többek között Kodály, Fekete Gyula és az est műsorvezetője, Madarász Iván kompozícióit.

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes; további információ

június 1.

Bartók TáncTriptichon

A fából faragott királyfi Frenák Pál, A csodálatos mandarin Seregi László, a Táncszvit Juhász Zsolt koreográfiájában, a Magyar Nemzeti Balett, a Compagnie Pál Frenák és a Duna Művészegyüttes táncosaitól.

mikor: 19.00 (4-én is); hol: Operaház; mennyi: 1500–18000 Ft; további információ

június 2.

Egy élet háromszor

Két pár. Egy hétköznapinak induló látogatás. Az viszont háromszor. Három verzióban. Három végkifejlettel. Melyik az igazi? Krimiszerű izgalmak!

mikor: 19.30; hol: Rózsavölgyi Szalon; mennyi: 4900 Ft; további információ

Lucky dog – A Sárik Péter Trió lemezbemutató koncertje

A nagy sikerű Beethoven és Jazzkívánságműsor lemezek után újra saját szerzeményekből álló anyaggal jelentkezik az idén tízéves Sárik Péter Trió. Az új lemezen vendégművészek is közreműködnek, így aztán a koncerten fellépők névsora is jelentősen kibővült: Borbély Mihály, Gyárfás István, Gyémánt Bálint, Várallyay Petra, Tar Gergely, Sárik Péter, Fonay Tibor, Gálfi Attila garantálja az igazi jazzélményt.

mikor: 20.30; hol: BMC; mennyi: 4900 Ft; további információ

Sárik Péter elindította az I love jazz kampányt, melynek célja, a megmutassa a még nem jazzrajongó vagy a jazztől idegenkedő közönségnek, mennyire sokszínű, változatos és szerethető ez a műfaj. A kampány videóit itt nézheti meg.

június 3.

Bach, Telemann, Händel

Midori Seiler – fotó: Maike Helbig

Amikor Bachot a lipcsei Tamás-templom szerződtette, a döntés jegyzőkönyvében fennmaradt az a fanyalgó kitétel, hogy „ha már Telemann elérhetetlen számunkra, jó lesz ez a Bach is”. Az utókor másképp rangsorolt, ez azonban nem jelenti azt, hogy Telemann érdemtelenül lett volna kora egyik legelismertebb szerzője – kettejük mellett Händel teszi teljessé a kiváló barokk hegedűs, Midori Seiler vezette Fesztiválzenekar koncertjét a német barokk triumvirátusát.

mikor: 15.30 (1-jén és 2-án 19.45-kor); hol: Zeneakadémia; mennyi: 2700–11000 Ft; további információ

Minden, amit a barokkról szeretett volna tudni. Tényfeltáró sorozat autentikus játékmódokról, korhű hangszerekről és arról, hogy mostanság koncerteken, CD felvételeken mi bujkál a „barokk között” – Barokk sarok szakblogunk nemcsak specialistáknak

június 4.

Rükverc – utolsó előadás

Egy hétköznapi ember élete időben visszafelé, a reménytelenségtől reményig, a hajléktalanságtól a csalódásokon, a szerelmeken, a gyerekkori tapasztalatokon át a csecsemőkorig.

mikor: 19.00; hol: Katona József Színház; mennyi: 2200–3900 Ft; további információ

Zuboly – lemezbemutató koncert

A broken etno, a sufnifolk és a népi bootleg egyedüli képviselői, így egyben hazai szupersztárjai tíz éve kapirgálnak a zenei szemétdombon, és rakják össze szürreálisan szellemes dalaikat dallamtöredékek százaiból a Muzsikástól Chris Isaacen át a csujogatóig és Michael Jacksonig, Mozarttól a raggamuffinig. Az Ágoston Béla vezette jazz-hiphop-underground szabadcsapat ismét új albummal jelentkezik.

mikor: 20.00; hol: Kobuci kert; mennyi: 1500/2000 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!