Papageno Radio
Intermezzo Ismét megrendezik a Budapesti Fuvola Akadémiát

Ismét megrendezik a Budapesti Fuvola Akadémiát

Második alkalommal kerül megrendezésre 2018. május 26-28. között a Budapesti Fuvola Akadémia programsorozata. A BMC mellett ezúttal a Festetics-palota lesz a rendezvény másik helyszíne, vendégprofesszorként pedig napjaink egyik legfoglalkoztatottabb fuvolaművésze, Marina Piccinini érkezik hazánkba.

Piccinini gyermekéveit Brazíliában, Svájcban és Kanadában töltötte, itt kezdett el fuvolázni. Jeanne Baxtrasser tanácsára felvételizett a Juilliard School of Musicba, ahol a legendás Julius Baker osztályában diplomázott. Európai utazásai során tanulmányokat folytatott Auréle Nicolet mesterkurzusain is. A nemzetközi áttörést karrierjében a kanadai CBC Young Performers Competition, valamint első fuvolásként az Avery Fisher Career Grant megnyerése jelentette.

Rendszeres vendége a világ legnívósabb zenei fesztiváljainak, így többek között az Aspen és a Marlboro Zenei Fesztiválnak. Hanglemezeit az Avie, a Claves és az EMC gondozza. Aaron Jay Kernis, Pulitzer-díjas amerikai zeneszerző neki ajánlotta fuvolaversenyét, amelynek világpremierjén a Detroit Symphony Orchestra játszott Leonard Slatkin karmester irányításával, míg az európai premieren a Londoni Filharmonikusok működött közre.

A fuvolaverseny lemezfelvételére 2017 tavaszán került sor, Leonard Slatkin vezetésével.

A művésznő évente megrendezésre kerülő Marina Piccinini International Masterclasses elnevezésű nemzetközi kurzusa, amelynek a Miami Beach-i New World Center ad otthont, 2017-ben ünnepli tízéves jubileumát. Emellett Piccinini rendszeresen tart mesterkurzusokat a világ minden táján, ebben a minőségében is első alkalommal találkozhatnak vele a magyar növendékek. Piccinini a Peabody Institute of the Johns Hopkins University of Baltimore professzora.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!