Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Különleges Utazás lesz a Bartók Fesztiválon

Különleges Utazás lesz a Bartók Fesztiválon

Wolf Péter Utazás című művének kamarazenei átiratának ősbemutatójával nyílik a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál.

- hirdetés -

Mint ismeretes, a nyitókoncerten az eredeti elképzelések szerint Martha Argerich játszott volna, aki először lépett volna fel a fővároson kívül hazánkban, de ahogyan a Papageno is megírta, a zongoraművész ezt a koncertet is lemondta. A szervező Filharmónia Magyarország rövid idő alatt alakította át úgy a nyitókoncert műsorát, hogy egy nem mindennapi program, egy szombathelyi ősbemutató valósuljon meg.

- hirdetés -

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központban július 11-én Wolf Péter Utazás című művének kamarazenei átiratát először hallhatja majd a közönség. A tételek egy-egy tájat vagy várost, színek kavalkádját varázsolják a hallgatók elé. A világ koncertpódiumain méltán elismerést szerzett Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei közül Hutás Gergely, Kovács Attila és Pintér Attila szólistaként is bemutatkozik majd az est folyamán ebben a darabban. Bartók Divertimentója, Britten: Simple Symphony és Liszt: Angelus című művei szintén az ünnepi esten csendülnek fel, a Liszt Ferenc Kamarazenekart Takács–Nagy Gábor vezényli.

A jegyek az új jegyár szerint korrigálásra kerülhetnek, beválthatók más programra vagy visszaválthatók a helyszínen.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.