Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. július 10-16.

Programajánló – 2017. július 10-16.

július 10.

Virágh András orgonakoncertje

Budapest legnagyobb és legszebb hangú templomi koncertorgonája és Budapest talán legszebb temploma.

- hirdetés -

mikor: 17.00; hol: Szent István-bazilika; mennyi: 2500, 3500 Ft

július 11.

Oláh Kálmán duó

- hirdetés -

Kedd esti jazz, Nagy Attila festményeinek kiállítása miatt viszont érdemes hamarabb érkezni.

mikor: 19.30; hol: IF café; mennyi: 600/1000 Ft; további információ

július 12.

Rigoletto

A nyár egyik legkülönlegesebb előadásának ígérkezik a Szentmargitbányai Kőfejtőbe álmodott Verdi-opera, amely július 12. és augusztus 19. között látható.

Rigoletto a kőfejtőben

Bánkitó Fesztivál

Ahogy a nagy fesztiválok egyre inkább nagyüzemként kezdenek működni, úgy jönnek föl a kisebbek. Kevesebb szponzorlogó, olcsóbb jegy – és nem csak rock and roll rogyásig, hanem a kínálatban is nagyobb változatosság. „Az ország 99%-a bármikor kerülhet olyan helyzetbe, mint Molnár Ferenc regényében a kisfiúk, akiknek elvették az üveggolyóit” – szól a Bánkitó fesztivál képzőművészeti programját beharangozó szövege. És lássuk be, az einstand a mindennapok metaforája lett, generációkon átívelő fogalom, és nem csak A Pál utcai fiúk című regény miatt. A szótári jelentésétől rég elvált kifejezés a lenyúlást, a mindenkori hatalmaskodók fosztogató stratégiáit jelenti. Nos, a Bánkitó idei művészeti programja erre a fogalomra kíván reagálni, és egyben aktivizálná a fesztiválozókat, akiket érdekelnek a társadalmi jelenségek. Dobokay Máté, Gróf Ferenc, Kisspál Szabolcs, Lima Victor, MonoryRáhel, Teleport Galéria feat. Leitner Levente, Thury Lili, TóthBalázs Máté Önálló projektjei mellett a Fiatal Képzőművészek Stúdiója és a Fiatal Írók Szövetsége közös, a korrupció témáját feszegető irodalmi és képzőművészeti munkái láthatók, illetve a fesztivál nyílt pályázatának nyertes darabjai is. Hátha visszaszerezzük azokat az üveggolyókat!

mikor: július 12-15.; hol: Bánk; mennyi: 4500–22.000 Ft; további információ

július 13.

VeszprémFest

Az idei fesztivál fellépői közül gyakorlatilag bárki simán címlapra tehető: 12-én a világ egyik legszimpatikusabb jazz-basszusgitárosa Richard Bona és a Mandekan Cubano játszik, 13-án a két Brit Awards- és a Mercury Music Prize-díjas, az M People által világhírűvé vált angol Heather Small, 14-én minden idők egyik legsikeresebb énekese, Tom Jones, 15-én pedig minden idők egyik legzseniálisabb popzenésze, Prince néhai zenekara, a The New Power Generation ad emlékestet.

mikor: július 12-15.; hol: Veszprém; mennyi: 7900-24.900 Ft; további információ

Bulizzon Prince barátaival Veszprémben!

július 14.

Az Ifjúsági Világkórus koncertje

Az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir, WYC) egy olyan magas művészeti színvonalú, egyedülálló nemzetközi zenepedagógiai-társadalmi projekt, amely minden évben egy vagy két alkalommal – egy nyári (és néha téli) próbaidőszakra és koncertturnéra – 17 és 26 év közötti, tehetséges fiatal énekeseket gyűjt össze nemzetközi meghallgatási és kiválasztási rendszerben, és szervez egy kórusba a világ minden tájáról, neves kóruskarnagyok irányításával. A fiatalok idén két karnaggyal dolgoznak: Pad Zoltán a Magyar Rádió Énekkarának karnagya, Ken Wakia pedig Kenyából érkezik. A kilencnapos intenzív pécsi próbaidőszakot két magyarországi koncert követi, majd Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában lépnek fel.

mikor: 19.00; hol: ciszterci Szent Imre-templom (13-án Kodály Központ – Pécs); mennyi: ingyenes

Turnén az Ifjúsági Világkórus

Nestroy: A talizmán

Jó gyerek ez a Titusz, csak csóró. Persze ez hagyján, de hozzá még a haja… Vörös! Rőt! Tulipiros! A vörös haj pedig elfogadhatatlan! Megengedhetetlen! A vörhenyesek – mint azt mindenki tudja – mind rosszabbak, mint a többiek, mert… mások, na. Mindjárt más lesz a helyzet azonban, amikor Tituszt egy parókának köszönhetően az a szerencse éri, hogy megszűnik vörösnek lenni.

mikor: július 13., 14., 15., 18., 19., 21., 22., 23. 20.30; hol: Kőszegi Várszínház; mennyi: 3500 Ft; további információ

35 éve, változatos programokkal, változatlanul magas nívóval várja a helyi nézőket és a nagy meleg elől az Alpokaljára „menekülő” nyaralókat az ékszerdobozszerű város. Az idei szezon szokatlanul, egy kiállítással indult, Vojnich Erzsébet és Szűcs Miklós tárlatával. A képzőművészet a városból származó, oda sok szállal kötődő Gergye Krisztián táncelőadásain is erős nyomot hagy tematikusan és vizuálisan is, erről a Kokoschka babája című produkcióban meggyőződhetnek. Gergye idén rendez is otthon: a Murlin Murlót viszi színre. Szintén önálló bemutató lesz A talizmán Kelemen József rendezésében, illetve a GarázsBanda, a Dumaszínházzal közösen. A családi szórakozást a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közös premier, a Dániel András-történetekből készült Kicsibácsi és Kicsinéni garantálja.

július 15.

Klassz a pARTon

Ingyenes komolyzenei koncertsorozat indul útjára július 15-én Balatonalmádiban. A szervezők igényes klasszikus zenei programokkal kívánják bővíteni a nyáresti kínálatot a Balaton, illetve a Duna partján. A fellépők közt lesznek világhírű művészek és tehetséges fiatalok is. Az ingyenes, augusztus első hétvégéjén záruló rendezvény koncerthelyszínei: Balatonalmádi-Vörösberény, Balatonfüred, Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, Budapest és Esztergom.

mikor: július 15.-augusztus 6.; mennyi: ingyenes; további információ

Strandon szól a Varázsfuvola

július 16.

Operagála

A gyönyörű, „mézes tónusú” lírai hangjáról ismert Ailyn Pérez amerikai szoprán, valamint az olasz bariton, Gabriele Viviani először lépnek fel Magyarországon, a sármos albán tenor, Ramé Lahaj pedig új oldaláról mutatkozik be a hazai közönségnek. A szólók, duettek és tercettek Halász Péter irányításával Verdi, Puccini és Mozart olvasatában idézik fel az elhagyott és vágyódó szerelmeseket, a civódó és enyelgő párokat, az udvarlást, a féltékenységet, a bosszút és a viharos szenvedélyeket.

mikor: 20.00; hol: Margitszigeti Szabadtéri Színpad; mennyi: 3900-12.000 Ft; további információ

Aki nem tud választani Verdi és Puccini között

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!