Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ismerje meg közelebbről Bartók fiatalkori szerelmét

Ismerje meg közelebbről Bartók fiatalkori szerelmét

November 27-én a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza Zipernowsky Károly halálának 75. évfordulójára emlékezik. A transzformátor egyik feltalálójának, a magyar elektrotechnikai oktatás megalapítójának nevéhez a máig működő Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnika folyóirat is kötődik. 

- hirdetés -

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében tartott megemlékezés során Váradi Helga csembaló- és orgonaművész, a Zürichi Zeneművészeti Főiskola munkatársa Geyer Stefi hegedűművésznő életét feltáró kutatásaiból tart előadást és koncertet, amely egyben ősbemutató is.

Így szólnak Bartók művei csembalón

- hirdetés -

Zipernowsky Károly unokahúga korának ünnepelt szólistájaként számos zeneszerzőt inspirált művészetével, Bartók Béla, Hubay Jenő és mások ajánlottak számára szerzeményeket. Az előadás keretében Mézes Mátyás, a Kassai Filharmonikusok koncertmestere szólaltatja meg a műveket, zongorán kíséri Váradi Helga.

Egy hegedűiskola letéteményese

Az előadást követően „ÉLETKÉPEK” címmel Zipernowsky Károly munkásságát bemutató kiállítás és Geyer Stefi eddig soha nem publikált hagyatékából nyíló fotókiállítás, valamint az est művészei várják az érdeklődőket a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.