Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Befejeződött a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad

Befejeződött a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kortárs és klasszikus magyar képzőművészet, zene, tánc, film, irodalom, színház és népművészet kiemelkedő képviselői, összesen több mint 500 produkcióval mutatkoztak be 2016 májusa és 2017 decembere között a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében. A rendezvények mintegy 1,5 millió látogatót vonzottak Lengyelország-szerte.

- hirdetés -

A mintegy 130 koncert magyar fellépői között szerepelt a Glass House Orchestra, Bálint János fuvolaművész, illetve a nyíregyházi Pro Musica Leánykar. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Concerto Budapest több városban is koncertezett. Kodály-napok voltak Katowicében, Krakkóban a magyar kortárs zene kiemelkedő alkotóit és előadóművészeit felvonultató magyar kortárs zenei fesztivált rendeztek.

Concerto Budapest fotó: Benkő Sándor

Bemutatták Both Miklós Ismeretlen Ukrajna című produkcióját, koncertezett a Buda Folk Band, a Kerekes Band és a Söndörgő együttes, valamint Lajkó Félix. Láthatta a lengyel közönség a Rajkó Művészegyüttes zenekarát és tánckarát, valamint a Néprajzi Múzeum magyarországi cigányzenészekről szóló, Húzd rá, cigány! című kiállítását. A Magyar Állami Népi Együttes a Megidézett Kárpátalja című műsorával turnézott.

A Kodály-módszerről szerveznek konferenciát Katowicében

Volt Magyar Jazz Nap a wroclawi Jazztopad Fesztiválon olyan közreműködőkkel, mint a Lukács Miklós Cimbiózis, a Grencsó Open Collective és az AMP Trio.

Lukács Miklós Trió – fotó: Raffayphoto

A Budapesti Operettszínház a Csárdáskirálynő kamaraváltozatával szerepelt a programban.

Az elmúlt húsz hónapban zajlott Lengyelországi Magyar Kulturális Évad az eddigi legnagyobb magyar rendezvénysorozat a magyar-lengyel kapcsolatok történetében keretében: több mint 500 produkció jutott el Lengyelország csaknem 80 városába.

Kodály, Lajkó, magyar színház, tánc és film Gdańskban

A főbb helyszínek között szerepelt Varsó, Krakkó, Wrocław, Katowice, Szczecin, Poznań, Bydgoszcz, Łódź, Lublin, Kielce, Białystok, Rzeszów, Olsztyn, Gdańsk, Legnica, Slupsk, Tarnów, Torun, Szczawnica, Lesznó, Katowice, Ószandec, Újszandec és Krynic.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X