Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Befejeződött a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad

Befejeződött a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad

A kortárs és klasszikus magyar képzőművészet, zene, tánc, film, irodalom, színház és népművészet kiemelkedő képviselői, összesen több mint 500 produkcióval mutatkoztak be 2016 májusa és 2017 decembere között a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében. A rendezvények mintegy 1,5 millió látogatót vonzottak Lengyelország-szerte.

- hirdetés -

A mintegy 130 koncert magyar fellépői között szerepelt a Glass House Orchestra, Bálint János fuvolaművész, illetve a nyíregyházi Pro Musica Leánykar. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Concerto Budapest több városban is koncertezett. Kodály-napok voltak Katowicében, Krakkóban a magyar kortárs zene kiemelkedő alkotóit és előadóművészeit felvonultató magyar kortárs zenei fesztivált rendeztek.

- hirdetés -

Concerto Budapest fotó: Benkő Sándor

Bemutatták Both Miklós Ismeretlen Ukrajna című produkcióját, koncertezett a Buda Folk Band, a Kerekes Band és a Söndörgő együttes, valamint Lajkó Félix. Láthatta a lengyel közönség a Rajkó Művészegyüttes zenekarát és tánckarát, valamint a Néprajzi Múzeum magyarországi cigányzenészekről szóló, Húzd rá, cigány! című kiállítását. A Magyar Állami Népi Együttes a Megidézett Kárpátalja című műsorával turnézott.

A Kodály-módszerről szerveznek konferenciát Katowicében

Volt Magyar Jazz Nap a wroclawi Jazztopad Fesztiválon olyan közreműködőkkel, mint a Lukács Miklós Cimbiózis, a Grencsó Open Collective és az AMP Trio.

Lukács Miklós Trió – fotó: Raffayphoto

A Budapesti Operettszínház a Csárdáskirálynő kamaraváltozatával szerepelt a programban.

Az elmúlt húsz hónapban zajlott Lengyelországi Magyar Kulturális Évad az eddigi legnagyobb magyar rendezvénysorozat a magyar-lengyel kapcsolatok történetében keretében: több mint 500 produkció jutott el Lengyelország csaknem 80 városába.

Kodály, Lajkó, magyar színház, tánc és film Gdańskban

A főbb helyszínek között szerepelt Varsó, Krakkó, Wrocław, Katowice, Szczecin, Poznań, Bydgoszcz, Łódź, Lublin, Kielce, Białystok, Rzeszów, Olsztyn, Gdańsk, Legnica, Slupsk, Tarnów, Torun, Szczawnica, Lesznó, Katowice, Ószandec, Újszandec és Krynic.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.