Papageno Radio
Intermezzo Bemutatnak egy elveszettnek hitt Donizetti-operát

Bemutatnak egy elveszettnek hitt Donizetti-operát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A L’Ange de Nisida a párizsi Théâtre de la Renaissance számára készült az 1830-as évek végén, de a színház csődbe ment, mielőtt a darabot bemutathatták volna. Az elveszettnek hitt művet egy zenetörténész találta meg a párizsi Nemzeti Könyvtárban.

Dr. Candida Manticának nem volt könnyű munkája: 18 mappában szanaszét, nem sorrendben voltak a lapok, így a nyomozást két kontinensen kellett folytatnia. A muzikológus 470 autográf oldalt tudott beazonosítani a librettó piszkozatának segítségével. Donizetti a zenei anyag egy részét későbbi műveiben, például az 1840-es La Favorite című operájában felhasználta.

Embert és zenét ihlető világok találkozása

A premier július 18-án lesz Londonban, a Covent Gardenben. A darabról Roger Parker, az Opera Rara, a Királyi Operaházzal együttműködésben egy ritka 19. századi operákat bemutató társulat művészeti tanácsadója és a King’s College tanára szerint Donizetti legjobb kompozíciói közé tartozik. Mark Elder, az Opera Rara és a Hallé Orchestra zenei vezetője – aki a júliusi premiert vezényli – ezt csak megerősítette, hozzátéve, hogy nagyon erős jelenetek vannak az operában, és mivel egy kisebb operaház számára készült, nagyon finom és intim részekkel van tele.

(Via The Guardian)

 

Promóció

Stream és színház

X
X