Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Bemutatnak egy elveszettnek hitt Donizetti-operát

Bemutatnak egy elveszettnek hitt Donizetti-operát

A L’Ange de Nisida a párizsi Théâtre de la Renaissance számára készült az 1830-as évek végén, de a színház csődbe ment, mielőtt a darabot bemutathatták volna. Az elveszettnek hitt művet egy zenetörténész találta meg a párizsi Nemzeti Könyvtárban.

- hirdetés -

Dr. Candida Manticának nem volt könnyű munkája: 18 mappában szanaszét, nem sorrendben voltak a lapok, így a nyomozást két kontinensen kellett folytatnia. A muzikológus 470 autográf oldalt tudott beazonosítani a librettó piszkozatának segítségével. Donizetti a zenei anyag egy részét későbbi műveiben, például az 1840-es La Favorite című operájában felhasználta.

Embert és zenét ihlető világok találkozása

- hirdetés -

A premier július 18-án lesz Londonban, a Covent Gardenben. A darabról Roger Parker, az Opera Rara, a Királyi Operaházzal együttműködésben egy ritka 19. századi operákat bemutató társulat művészeti tanácsadója és a King’s College tanára szerint Donizetti legjobb kompozíciói közé tartozik. Mark Elder, az Opera Rara és a Hallé Orchestra zenei vezetője – aki a júliusi premiert vezényli – ezt csak megerősítette, hozzátéve, hogy nagyon erős jelenetek vannak az operában, és mivel egy kisebb operaház számára készült, nagyon finom és intim részekkel van tele.

(Via The Guardian)

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.