Papageno Radio
Intermezzo Fogyatékkal élő zenészekből alakít profi formációt a Bournemouth-i Szimfonikusok

Fogyatékkal élő zenészekből alakít profi formációt a Bournemouth-i Szimfonikusok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A brit város szimfonikus zenekara a világon elsőként alakít profi kamaraegyüttest kizárólag fogyatékkal élő művészekből, amely formáció teljes jogú része lesz a nagyzenekar évadának.

Az új együttes kialakítására még 2017 novemberében írtak ki meghallgatást, amely eredményeként hat muzsikussal kezdődhet meg a művészi munka.

A kiválasztott tagok, Siobhan Clough (hegedű és bárcsa), Phillip Howells (ütőhangszerek), Roger Preston (gordonka), Kate Risdon (fuvola), Matthew Scott (klarinét) és Charlotte White (billentyű) Londonban a Guildhall-on és a Royal Academy of Music-on tanultak, vagy tanulnak.

A kamaraformáció állandó partnere lesz a szimfonikus nagyzenekarnak, amellyel a szólókoncertek mellett közösen is fellépnek majd. Dougie Scarfe a Bournemouth-i Szimfonikusok ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy az első olyan zenekar lehetnek, ahol egy ilyen kezdeményezés megvalósulhat.

Kiemelte, hogy a közös munka a szimfonikus zenekari művészekre is jó hatással lehet, hiszen megismerhetik korlátozott fizikai képességű társaik szakmai mindennapjait. A művészek teljes értékű zenekari fizetésben részesülnek.

(Via slippedisc)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X