Papageno Radio
Intermezzo Kampány az esélyegyenlőségért az operában

Kampány az esélyegyenlőségért az operában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

SWAP’ra (Supporting Women and Parents in Opera – azaz Nők és szülők támogatása az operában) néven indították el Nagy-Britanniában a kampányt operaénekes és operarendező nők, céljuk pedig az, hogy pozitív változások történjenek a műfajban a nemi arányok tekintetében.

Szeretnék elérni, hogy legyen egy olyan weboldal, ahol többek között blogokat és interjúkat olvashatnak olyan nőkről, akik sokat értek el az opera területén. Lehetőséget szeretnének biztosítani olyan nőknek, akik az előadások létrehozásában kreatívan közreműködnek, hogy ezeket az ötleteket megvalósíthassák, és olyan találkozókat fognak kezdeményezni operatársulatokkal, amelyek eredményeképp pozitív, kivitelezhető, jelentős változásokhoz vezethetnek.

Fontosnak tartják, hogy mentorprogram induljon, amelynek hatására több nő kerüljön a jelenleg férfiak dominálta karmesteri vagy rendezői pozíciókba.

Azt is szeretnék segíteni, hogy azok az alkotók, akiknek gyereke van, a karriert és a magánéletet egyensúlyba hozhassák, egyiket se kelljen feladniuk, ezért olyan gyerekmegőrzőket szerveznének, ahol a próbák alatt az operában dolgozó szülők biztonságban hagyhatnák gyermekeiket, emellett a gyerekszülési szabadság után pályára visszatérni kívánó művészeknek létrehoznának egy ösztöndíjat is. Aktív közösségimédia-jelenlétet a #Womenspire és a #ParentsInPerformance hashtagek használatával akarnak elérni.

Egy londoni opera már melléjük állt, az Opera Holland Park ad helyet az április 31-i projektindító gálának, amelyen csak nők, énekesek, karmesterek, muzsikusok fognak fellépni. A félig szcenírozott operajeleneteket egy narrátornő fogja összekötni.

(Via Opera Now)

Promóció

X
X