Papageno Radio
Intermezzo Mit lehet eladni Pavarotti nevével?

Mit lehet eladni Pavarotti nevével?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

És most nem a lemezekre gondolunk, hanem az egyéb ajándéktárgyakra, sőt komornyikkurzusra.

Törölköző és esernyő, Long Live Pavarotti King of High Cs feliratos póló, a modenai házból átalakított múzeum boltjában kapható, Pavarotti sziluettjével ellátott színes ceruza, fülhallgató, bögre és plüss elefánt – lehet válogatni, ha reggeli kávénk vagy a futópados edzés közben is szeretnénk emlékezni az operaénekesre. Mindenkinek szíve és ízlése joga, mit választ a kínálatból.

Egy Skóciában nyílt komornyikiskola – a tudósítás szerint Budapestről is volt már hallgatója – úgy reklámozza magát, hogy alapító-tulajdonosa Luciano Pavarotti személyes komornyikja volt. Alkalmazta őt Kylie Minogue, Bono, Quincy Jones, Cliff Richard és David Beckham is, de a 2007-ben elhunyt tenor tette rá a legnagyobb benyomást. Hosszú munkakapcsolatról nem számolt be Simeon Rosset: egyetlen alkalommal, 2004-ben, egy angliai koncerten dolgozott Pavarottinak.

“Nagyon komplikált volt a kérések listája – ahogy a legtöbb celebritásnál -, mert ahogy egyre híresebb lesz valaki, úgy növekszenek az elvárások. Amikor minden a helyére került, már egyáltalán nem volt nehéz dolgom vele – emlékezett vissza a komornyik, aki azt is felidézte, Pavarotti nagyon is a földön járt. – Amit a legjobban szeretett, az a kártyázás a régi iskolatársaival, akikkel hatvan éve tartott a barátság, és akik elkísérték őt a turnéira is.”

(Via BBC)

Promóció

X
X