Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Oscar-díjas zeneszerző ad ingyenes koncertet a pécsi Kodály Központban

Oscar-díjas zeneszerző ad ingyenes koncertet a pécsi Kodály Központban

Több mint 200 zenekedvelő felnőtt és gyermek vehet részt ingyen az Oscar-díjas Gustavo Santaolalla pécsi koncertjén augusztus 31-én, a Kodály Központban.

- hirdetés -

Magony András, a koncert producere egy mecénás jóvoltából különleges felajánlást tett: díjmentes részvételi lehetőséget biztosítanak Baranya megyében több mint 200 olyan zenekedvelő és -művelő felnőttnek, gyereknek, aki egyébként nem juthatna el a nemzetközileg elismert művész koncertjére. Gustavo Santaolallaról közismert, hogy nagyon szívesen zenél gyermekekkel – számos olyan fellépése volt, ahol több száz gyermekkel együtt muzsikált. A művész első alkalommal látogat el Magyarországra, így merült fel a különleges koncert megvalósításának ötlete.

- hirdetés -

Gustavo Santaolalla, a spanyol nyelvű latin-amerikai rock egyik megteremtője világszerte ünnepelt művész és a 80-as évek óta a nemzetközi zeneipar egyik legsikeresebb embere. A 90-es évek végén kezdett el filmzenét komponálni a mexikói filmrendező, Alejandro González Inárritu felkérésére.

Gustavo Santaolalla zenéjében a rock, pop, folk és new wave elemek keverednek afrikai és népszerű latin ritmusokkal.

A kortárs zeneszerző olyan világsikerű filmek zenéit komponálta, mint a 21 gramm, az Úton, a Meryl Streep főszereplésével bemutatott Augusztus Oklahomában, a Túl a barátságon, melyért 2006-ban,valamint a Bábel, melyért 2007-ben nyerte el a legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat. 2015-ben a Time magazin az Egyesült Államok 25 legbefolyásosabb spanyol ajkú személyisége között említette.

A pécsi est karmestere Csányi Valéria, vendége Gallusz Nikolett lesz. A programban a világsztár legismertebb filmzenéi, musicalslágerek valamint népszerű argentin tangók szerepelnek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.