Papageno Radio
- hirdetés -
Folk A zenei elemek vegyítése elkerülhetetlenné teszi a kultúrák keveredését is

A zenei elemek vegyítése elkerülhetetlenné teszi a kultúrák keveredését is

Akár a mesében: Németh Ferenc jazzdobos Magyarországról, egy pici, Zala megyei faluból, Zalacsányból indult útnak és mára a legnagyobb jazz zenészek közé tartozik. Zalacsányi otthonát 2003-ban New York-ra cserélte, de a szíve gyakran hazahúzza. Novemberi európai turnéján három alkalommal magyarországi helyszíneken is fellép formációjával, a Ferenc Nemeth Trioval.

- hirdetés -

Két koncertje már lezajlott Budapesten és Nagykanizsán, november 21-én pedig Hévízen játszik Németh Ferenc, akinek nevét országhatáron kívül még többen ismerik, mint idehaza. Háromévesen kezdett dobolni, jazz-és klasszikus zenei tanulmányai során ösztöndíjainak köszönhetően a világ legnevesebb jazzoktatási intézményeiben képezte magát. Először a Berklee College of Musicban, a New England Konzervatóriumban, majd első és egyetlen magyarként a Thelonius Monk Institute-ban. New York-ban hamar a jazzvilág keresett egyénisége lett.

Világzene-e a jazz?

- hirdetés -

Karrierje során olyan ikonokkal dolgozott, dolgozik együtt, mint Herbie Hancock, Wayne Shorter, John Abercrombie, Jonathan Kreisberg, Michael Bublé, Joshua Redman, Wayne Shorter, Dhafer Youseff, John Patitucci.

Új projektjének alapja, hogy különböző elemeket ötvöz a jazz, R’n’B, hip-hop, funk és afrikai ritmusokkal, melyhez hozzájárul a keleti hangzásvilág, a klasszikus jazz, a loop- és elektronikus zenei elemek egyesülése.

Ezen zenei elemek keverése elkerülhetetlenné teszi a kultúrák keveredését is és a végeredmény valami új, friss és különböző lesz. A zenészek is különböző kultúrákból érkeznek, de a zene egyesíti őket. Ez az univerzális nyelv határtalan és Jazznek nevezik. A zene a kiindulópontja, de sokkal mélyebbre hatol.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.