Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Jézus-ábrázolásokból nyílt izgalmas kamaratárlat Birminghamben

Jézus-ábrázolásokból nyílt izgalmas kamaratárlat Birminghamben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Birminghami Szépművészeti Múzeum decembertől áprilisig látható kiállításának központjában Jézus áll. A múzeumban megtekinthető harminc kép azt vizsgálja, miként változott az idők során a kereszténység központi alakjának ábrázolása.

Etiópiában, Itáliában, Franciaországban és Alabamában készült munkák is láthatók a Birminghami Szépművészeti Múzeum saját gyűjteményéből válogató, a Hit megtestesülése című tárlaton, amely technikailag is széles skálán – rajzok, nyomatok, szobrok, zászlók és könyvek bemutatásával – vizsgálja Isten fiának művészettörténeti ábrázolását.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Jézus arcának szokatlan, korai ábrázolására találtak egy izraeli templomban

Jézus a központi alakja annak a jellemzően vallási áhítat által meghatározott művészetnek, amely évszázadokon át meghatározta Európát. Persze ugyanennyire izgalmasak azok a munkák, amelyek már a szekularizáció évszázadaiban keletkeztek.

A tárlat a tradíciók és a konvenciók megváltozására és átalakulására is kíváncsi, hiszen félezer évnél is hosszabb idő alkotásai közül válogat. A látogatók olyan kompozíciók különféle megvalósulásaival találkozhatnak a tárlaton, mint a gyermek és a Madonna, a keresztre feszítés vagy éppen a csodatételek művészi megfogalmazása.

(Via artdaily.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X