Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Tóth Barnabás rövidfilmje Oscar-díjért versenyez

Tóth Barnabás rövidfilmje Oscar-díjért versenyez

Tóth Barnabás Susotázs című alkotása ott van a legjobbak között az amerikai filmakadémia közlése alapján. Nem jutott viszont be az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára Nemes Jeles László Napszállta című filmje.

- hirdetés -

Tóth Barnabás filmje a rövidfilmek kategóriájában versenyez. A Göttinger Pál, Takács Géza és Osvárt Andrea főszereplésével készült alkotás két magyar szinkrontolmács egy napját mutatja be, akik egy hűtőgépgyártó-konferencián dolgoznak éppen, ahol az események nem várt fordulatot vesznek.

A Napszálltát az idegen nyelvű filmek kategóriájában nevezték, a kilences listára azonban nem került fel. A legjobbak közé egy kolumbiai, egy dán, egy német, egy japán, egy kazah, egy libanoni, egy mexikói, egy dél-koreai és egy lengyel alkotás, Paweł Pawlikowski Hidegháború című munkája került be.

- hirdetés -

A filmakadémia a legjobb dokumentumfilm, a legjobb dokumentum-rövidfilm, a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában hirdette ki a rövidített listát.

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában volt magyar esélyes, Kovács István Ostrom című rövidfilmje, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs rövidfilmje és Bucsi Réka nemzetközi csapattal, dán producerrel és Lukács Péter Benjámin hangdizájnerrel készített, Solar Walk című animációs rövidfilmje azonban ugyancsak lemaradt a jelöltek szűkített listájáról.

Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotását a legjobb egészestés animációs film Oscar-díjára nevezték. Ennek a kategóriának a szűkített listáját egyelőre nem közölte az amerikai filmakadémia, úgyhogy a Ruben Brandt jelöléséért továbbra is izgulhatunk.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.