Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A Mary Poppins visszatér sztárja mentette meg a New York-i színházi könyvesboltot

A Mary Poppins visszatér sztárja mentette meg a New York-i színházi könyvesboltot

Színházi könyvek eladásából valószínűleg soha, egyetlen országban sem lehetett meggazdagodni. A több mint 100 éve működő New York-i Drama Book Shopot a bezárás fenyegette, mert 84 éves tulajdonosa nem bírta kigazdálkodni a jelentősen megemelt bérleti díjat. Ekkor lépett színre Lin-Manuel Miranda.

- hirdetés -

Lin-Manuel Miranda az egyik legsokoldalúbb színházi alkotó a Broadwayn: zeneszerző, szövegíró, színész, akit Pulitzer-, Grammy- és Tony-díjjal is kitüntettek, de a hollywoodi Hírességek sétányán is van csillaga. A jelenleg legnépszerűbb Broadway-musical, a Hamilton egyik társszerzője és főszereplője, de a Mary Poppins visszatér című filmből is sokan ismerhetik. Úgy döntött három kollégájával, hogy befektet egy, a csőd szélére került színházi könyvesboltba. A Manhattan színházi negyedében található Drama Book Shop legendának számít: egyedülálló módon 2011-ben Tony-díjjal tüntették ki a színházi közösség érdekében tett szolgálataiért. Bár az üzlet a jelenlegi helyén bezár, de ősszel egy új helyen az új tulajdonosok a régi értékek mentén nyitják meg ismét.

- hirdetés -

Az üzlet nem csupán színházi és filmes témájú könyveket árul. A New York-i színházcsinálók kedvelt találkozóhelyének számít, aprócska színházában előadásokat tartanak, gyakran kerül sor itt felolvasásokra, kurzusokra, könyvbemutatókra. Miranda középiskolás kora óta kötődik a bolthoz, be-betért, hogy a polcokról levett drámaköteteket olvasgassa, mert megvenni nem tudta azokat, egyik darabját pedig a bolt asztalainál írta. Amikor 2016-ban vízkár érte az üzletet, már segített a helyreállításban: arra biztatta rajongóit, innen rendeljenek könyvet. Az egyik alkalmazott szerint úgy megnövekedett a vásárlói érdeklődés, hogy kisegítőket kellett felvenni a postázásra.

(Via NPR)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.