Papageno Radio
Intermezzo Jótékonysági koncert keretében készül ősbemutatóra a Pécsi Balett

Jótékonysági koncert keretében készül ősbemutatóra a Pécsi Balett

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Csíksomlyói árvaházak javára tart jótékonysági estet a Pécsi Balett a Szent István Lovagrend közreműködésével március 18-án a pécsi Kodály Központban. Az eseményre a táncegyüttes ősbemutatóval készül.

A Pécsi Balett közleménye szerint a társulat a jótékonysági esten mutatja be Belső vonzás című új, egyfelvonásos produkcióját, amelynek koreográfusa Molnár Zsolt, az együttes Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas ifjú tehetsége.

Ide kapcsolódik:
Kolonits Klára: „Rachmaninov dalai az opera műfajához közelítenek”

Mint hozzátették, a második részben az operairodalom gyöngyszemei csendülnek fel világhírű operaénekesek előadásában, Dinyés Dániel zongoraművész közreműködésével, majd a VoiSingers a capella együttes meglepetés-koncertje következik.

Ide kapcsolódik:
Mióta emelgetik a lábaikat a balerinák?

Az esten a legnevesebb magyar operaénekeseket – köztük Kolonits Klárát, Wiedemann Bernadettet, Kovácsházi Istvánt, a Magyar Állami Operaház vezető szólistáit, Molnár Leventét, a dalszínház erdélyi származású fiatal baritonistáját is – hallhatja a közönség.

Ide kapcsolódik:
Szólólemezt készít Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes

Az est teljes bevételéből tartós élelmiszereket, játékokat és műszaki cikkeket adományoznak a Szent István Lovagrend közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt mintegy kétszáz magyar árva gyermeknek – írták.

A esemény házigazdái Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész és Szécsi Máté operaénekes, az est életre hívója, aki immár húsz éve szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adomány-utakat – emlékeztetett a kommüniké.

(Via MTI)

Promóció

X
X