Papageno Radio
Intermezzo Korhatáros besorolást kapott a Frida Kahlo életét bemutató új opera

Korhatáros besorolást kapott a Frida Kahlo életét bemutató új opera

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A napokban mutatja be a Floridai Nagy Opera Robert Xavier Rodríguez Frida című operáját, melyet R-Rated besorolással láttak el, azaz 17 éven aluliak csak szülői, vagy felnőtt kísérettel tekinthetik meg. „Szóval ez nem egy La traviata…” – fűzte hozzá az operaház.

Szuggesztív, drogokkal és szexualitással kapcsolatos tartalmi elemek megjelenítése miatt kapott korhatár-besorolást az opera, melynek címszerepében a kolumbiai születésű Catalina Cuervo szoprán énekesnőt hallhatjuk majd. A rendező szándéka, hogy a lehető leghatásosabban mutassa be Frida Kahlo szenvedélyes életét és mindvégig izzó művészetét, ezért egy erősen stilizált színpadképet teremtettek az operának, melyet egy kisebb, intimebb térben adnak elő a művészek.

A Frida a jazz, a kortárs és a klasszikus zene elemeit ötvözi, tele mexikói zenei elemekkel és hangszerekkel: visszaköszön benne a nyugat-mexikói mariachi, a tangók és a spanyol zarzuela világa, a varieté, a regtime és a ’30-as évek jazz életérzése is.

Ide kapcsolódik:
Egy magyar fotós emlékezetes Frida-portréi - Galéria

A színészek különböző maszkokban és szinte ruhátlanul is megjelennek majd a színpadon, a látványt pedig vetítés, árnybábok, valamint két-és háromdimenziós bábok is színesítik majd.

(Via Slipped Disc, Florida Theater on Stage)

Promóció

X
X