Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Schubert vonósnégyesei szólalnak meg a Budapest Kvartett Hétvégén

Schubert vonósnégyesei szólalnak meg a Budapest Kvartett Hétvégén

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Schubert vonósnégyesei szólalnak meg a Budapest Kvartett Hétvége elnevezésű minifesztiválon március 29-31 között, a budapesti Nádor Teremben.

- hirdetés -

A rendezvényen az Accord Quartet, a Roman Quartet, a Szervánszky Quartet, a Krulik Kvartett, a Kállai Kvartett, a Quartetto Speranza, a Szigeti Kvartett és a Kruppa Kvartett ad hangversenyt, valamint fellép az Anima Musicae Kamarazenekar Schubert emblematikus C-dúr vonósötösének zenekari előadásával.

A három napos minifesztivált G. Horváth László hegedűművész művészeti vezetésével az Egy Hangversenyteremért Alapítvány és az Anima Musicae Kamarazenekar Egyesület szervezi.

A koncertek előtt a közönség zenetörténeti előadásokat hallhat, a műsorvezető szerepét Tóth Endre zenetörténész tölti be, aki második alkalommal házigazdája a rendezvénysorozatnak.

A 2018-ban életre hívott, akkor Beethovent főszerepbe állító fesztivál idén Franz Schubert (1797-1828) művészetét kívánja bemutatni a vonósnégyes műfaján keresztül. Az első nagy romantikus szerző mindössze harmincegy évet élt, ám költői érzékenységgel átitatott életművet teremtett, amelyben kiemelkedő szerep jut vonósnégyeseinek.

Ide kapcsolódik:
Ez a templom játszotta a legnagyobb szerepet Schubert életében

A kvartett műfajához tökéletes miliőt kínáló Nádor Terem Budapest egyik szecessziós gyöngyszeme, amely a fesztivál időtartama alatt gyertyafényben úszó, meghitt zenehallgatást ígér.

A részletekről informálódjon a Papageno online is lapozható különszámából:

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X