Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Modern vizuális technika segítségével szélesítené közönségét a Montreali Szimfonikusok

Modern vizuális technika segítségével szélesítené közönségét a Montreali Szimfonikusok

A cél az, hogy új közönségréteget érjenek el, és a klasszikus zenét ne csupán a koncerttermekben tegyék hozzáférhetővé. Az új projektek mintegy 5,9 millió kanadai dollárba (kb. 1,3 milliárd forint) kerülnek, ebből 3,3 milliót áll a quebeci tartomány.

- hirdetés -

A Montreali Szimfonikus Zenekar (Orchestre Symphonique de Montréal – OSM) az új technológia használatát tekintve az élvonalban van. Nemrég nyitották meg koncerttermük mellett azt a helyiséget, ahol az érdeklődők a virtuális valóságba (VR) léphetnek, és a technika segítségével így is megismerhetik az együttest. Több VR platformon is elérhető egy hatperces videó, amely által beléphetnek a Maison symphonique hangversenyterem orgonájába, miközben az OSM rezidens orgonistája játszik a hangszeren.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Mona Lisán próbálja ki először a Louvre a virtuális valóság technikát

A projekt három évig tart, és a technológiai partner, a kulturális területen is tapasztalatokkal rendelkező Société des arts technologiques (SAT) munkatársai minden évben egy hetet töltenek a zenekarral. Felveszik a próbákat és a koncerteket, a felvett hang- és képanyagból hozzák létre a kiterjesztett valóságra épülő új mobilalkalmazást.

Ide kapcsolódik:
Virtuális vagy valóságos?

(Via Montreal Gazette)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.