Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új köntösben, friss lendülettel folytatódik a Bozsoki Zenei Fesztivál

Új köntösben, friss lendülettel folytatódik a Bozsoki Zenei Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén nyáron is főszerepet kap a komolyzene Bozsokon és Kőszegen. Az Alpokalja Művészeti Napok foglalja mostantól magába a Bozsoki Zenei Fesztivált, mely keretében kéz a kézben szerveznek eseményeket az Alpokalja térségében.

2019-ben a fesztivál a romantika és a realizmus jegyében telik, melynek programja a magyar és a francia zenére épül a 19. századtól napjainkig – de persze a kontrasztok sem maradnak el. Neves művészek, Ránki Dezső, Klukon Edit és Fejérvári Zoltán mellett a fiatal tehetségek adnak koncerteket Bozsok és Kőszeg templomaiban.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Ezek után mit mondjak én neki?” - Ránki Dezső útja a világhírig

Az International Young Soloist tehetségeinek koncertjével indul az I. Alpokalja Művészeti Napok – VI. Bozsoki Zenei Fesztivál augusztus 2-án 19 órakor a kőszegi Evangélikus templomban. A koncerten többek között Taffanel, Gaubert, Brahms és Ligeti György szerzeményei is elhangoznak Katona Ágnes, Kiss Márton, Balog Gabriella, Tanaka Kendzsi, Jane Kim, Adorjáni Réka, Balog Alexandra előadásában.

A zenei és emberi összhang kiváló példája Klukon Edit és Ránki Dezső duója. A zongoraművész házaspár önálló zongoraestje 2019. augusztus 3-án lesz a kőszegi Evangélikus templomban, 19 órai kezdettel. Klasszikus és kortárs versenyműveket, szimfóniákat hallhat majd a nézőközönség kétzongorás változatban.

Augusztus 4-én 10 órakor Simone Pirri, Székely Kristóf és Tanaka Kendzsi várja a komolyzene iránt érdeklődőket a bozsoki Szent Anna templomban, ahol műsoron lesz például Bach: a-moll hegedű szólószonátája, valamint Schubert zongoradarabjai is.

Ezt követően 12 órától a kőszegi Jézus Szíve templomban Ránki Fülöp ad zongorakoncertet, ahol a repertoáron Liszt, Kodály és Schumann művei jelennek meg.

A megújult VI. Bozsoki Zenei Fesztivál augusztus 5-én 18 órakor a kőszegi Jézus Szíve templomban Fejérvári Zoltán zongoraestjével zárul. Fejérvári Zoltán számos nemzetközi verseny díjazottja, többek között Junior Prima Díjban is részesült, valamint tavaly megnyerte a Montreali Nemzetközi Zongoraversenyt. Pazar zongorajátékával már elbűvölte Európa és az Egyesült Államok nagy részét. Koncertjén Debussy, Bartók és Schumann szerzeményei hangoznak majd el.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X