Papageno Radio
Intermezzo Új köntösben, friss lendülettel folytatódik a Bozsoki Zenei Fesztivál

Új köntösben, friss lendülettel folytatódik a Bozsoki Zenei Fesztivál

Idén nyáron is főszerepet kap a komolyzene Bozsokon és Kőszegen. Az Alpokalja Művészeti Napok foglalja mostantól magába a Bozsoki Zenei Fesztivált, mely keretében kéz a kézben szerveznek eseményeket az Alpokalja térségében.

2019-ben a fesztivál a romantika és a realizmus jegyében telik, melynek programja a magyar és a francia zenére épül a 19. századtól napjainkig – de persze a kontrasztok sem maradnak el. Neves művészek, Ránki Dezső, Klukon Edit és Fejérvári Zoltán mellett a fiatal tehetségek adnak koncerteket Bozsok és Kőszeg templomaiban.

Ide kapcsolódik:
„Ezek után mit mondjak én neki?” - Ránki Dezső útja a világhírig

Az International Young Soloist tehetségeinek koncertjével indul az I. Alpokalja Művészeti Napok – VI. Bozsoki Zenei Fesztivál augusztus 2-án 19 órakor a kőszegi Evangélikus templomban. A koncerten többek között Taffanel, Gaubert, Brahms és Ligeti György szerzeményei is elhangoznak Katona Ágnes, Kiss Márton, Balog Gabriella, Tanaka Kendzsi, Jane Kim, Adorjáni Réka, Balog Alexandra előadásában.

A zenei és emberi összhang kiváló példája Klukon Edit és Ránki Dezső duója. A zongoraművész házaspár önálló zongoraestje 2019. augusztus 3-án lesz a kőszegi Evangélikus templomban, 19 órai kezdettel. Klasszikus és kortárs versenyműveket, szimfóniákat hallhat majd a nézőközönség kétzongorás változatban.

Augusztus 4-én 10 órakor Simone Pirri, Székely Kristóf és Tanaka Kendzsi várja a komolyzene iránt érdeklődőket a bozsoki Szent Anna templomban, ahol műsoron lesz például Bach: a-moll hegedű szólószonátája, valamint Schubert zongoradarabjai is.

Ezt követően 12 órától a kőszegi Jézus Szíve templomban Ránki Fülöp ad zongorakoncertet, ahol a repertoáron Liszt, Kodály és Schumann művei jelennek meg.

A megújult VI. Bozsoki Zenei Fesztivál augusztus 5-én 18 órakor a kőszegi Jézus Szíve templomban Fejérvári Zoltán zongoraestjével zárul. Fejérvári Zoltán számos nemzetközi verseny díjazottja, többek között Junior Prima Díjban is részesült, valamint tavaly megnyerte a Montreali Nemzetközi Zongoraversenyt. Pazar zongorajátékával már elbűvölte Európa és az Egyesült Államok nagy részét. Koncertjén Debussy, Bartók és Schumann szerzeményei hangoznak majd el.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!