Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Berkes Kálmán mentette meg a Domingo által alapított Operalia verseny gáláját

Berkes Kálmán mentette meg a Domingo által alapított Operalia verseny gáláját

Hagyományosan a győri Széchenyi téren tartották augusztus 30-án este a Plácido Domingo által alapított, világhírű Operalia verseny győzteseinek a Győri Filharmonikus Zenekarral közös koncertéjt.

- hirdetés -

Az est karmestere, az észt Risto Joost a színpadra érve elcsúszott, majd elesett, és nem tudta vállalni a vezénylést. Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője a nézőtéren foglalt helyet, majd az eset után azonnal a zenekar elé állt, megmentve így a VII. Voices gálát.

„Néztem a gála első három számát, biztos voltam benne, hogy le tudom dirigálni kapásból. Gondoltam csak addig lesz rám szükség, mert Risto Joost karja rendbe jön, és visszatér. Nem így lett. Azt azonban mindannyian tudtuk, hogy meg kell menteni a helyzetet. Óriási sikerünk volt. Másnap reggel jutott eszembe, hogy ehhez hasonló rémálmom volt már egyszer, amiben egy Richard Strauss operát kellett vezényelnem, hát akkor ez most teljesült” – mondta nevetve Berkes Kálmán. 
- hirdetés -

Magony Andreas, a koncertsorozat főszervezőjét elmondta, hogy ilyen baleset még nem történt a gála életében. A szerencsétlenség alig fél perc alatt zajlott le. A mentő gyorsan a helyszínre érkezett és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállította a fiatal művészt.

Ide kapcsolódik:
Káli Gábor is bemutatkozik a Győri Filharmonikusok következő évadában

Miután az észt karmester csuklóját rögzítették, Risto Joost a másnapi kontroll után hazautazott, szeptember 2-án pedig orvosai megműtik majd a kezét.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.