Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Művészeit díjazta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara

Művészeit díjazta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara

Az „Év zenekari és énekkari művésze” címeket a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek október 16-i koncertjén adták át a Zeneakadémián.

- hirdetés -

Az Együttesek évtizedek óta titkos szavazással választják meg az évben legkiválóbbnak, legjobbnak tartott művésztársukat. Az idén Tóth Klára szoprán énekművész és Csikota Gergely trombitaművész vehette át az elismerést.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kovács Géza: „A Magyar Rádió Művészeti Együttesei megérdemlik, hogy újra az élvonalba tartozzanak”

Csikota Gergely 2008-ban nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol az alap- és a mesterképzést is elvégezte. Egyetemi évei alatt számos alkalommal tagja volt az Európai Unió Ifjúsági Szimfonikus Zenekarának és a Gustav Mahler Jugendorchesternek. 2012-ben kezdte meg tanulmányait a salzburgi Mozarteum mesterképzésén, s szintén 2012-ben próbajátékot nyert a Müncheni Filharmonikusok zenekari akadémiájára. A 2013/14-es évadban a Müncheni Szimfonikusok szólamvezetői posztjára nyert próbajátékot. A 2014/15-ös évadban a Royal Concertgebouw zenekarának állandó kisegítője lett. 2015-ben újabb sikeres próbajáték után a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara trombita szólamának vezetője lett.

Az évad művésze díj átadása – Kovács Géza és Tóth Klára – fotó: Vörös Attila

Tóth Klára 1998-ban szerzett magánének-szolfézs tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárképző szakán. Énekesi pályafutását a Nemzeti Énekkarban kezdte (akkori nevén Magyar Állami Énekkar). 1989 szeptembere óta tagja a Magyar Rádió Énekkarának. 2013-2017 között a szoprán szólam vezetője volt. Két gyermek édesanyja.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.