Papageno Radio
Intermezzo 9 év után megszűnik a Hadik Irodalmi Szalon

9 év után megszűnik a Hadik Irodalmi Szalon

A Juhász Anna irodalmár és Bonta Gáspár építész által 2010-ben alapított, Budapest egyik leglátogatottabb irodalmi műhelye, a Highlights of Hungary-díjas Hadik Irodalmi Szalon 9 év és 103 est után, ezen a néven befejezi működését a Hadik Kávéházban – adta hírül Juhász Anna a közösségi oldalán.

A Hadik Irodalmi Szalon idén novemberben ünnepli, ünnepelné kilencedik születésnapját. Anno azzal a céllal jött létre, hogy folytassa a Hadik kulturális örökségét, újra irodalmat, beszélgetést, művészetet vigyen a kávéház falai közé.

Az első esten, 2010 novemberében Bächer Iván, Saly Noémi, Gyarmati István, Fesztbaum Béla és Karinthy Márton vett részt, hogy egyfajta múltidézéssel elindítsák a Szalon történetét.

Az évek alatt több száz színpadi vendég, köztük Esterházy Péter, Lator László, Sárközi Mátyás, Spiró György, Kányádi Sándor, Juhász Ferenc, Cserhalmi György, Szőnyi Zsuzsa, Konok Tamás, Závada Péter, Simon Márton, Grecsó Krisztián vagy Bartis Attila szerepelt a színpadon; számtalan énekes, zenész lépett fel, így Dés László, Rúzsa Magdi, a Budapest Bár, Kiss Tibi, Booglie, Micheller Myrtill, Szalóki Ági vagy Bogányi Gergely; emlékestet tartottak Jancsó Mikós vagy Petrovics Emil tiszteletére, és irodalomtörténeti elemzésen Borbély Szilárd, Petri György, Szerb Antal és József Attila is középpontba került.

A XI. kerület önkormányzatának kiemelten fontos a kultúra ügye, a különböző művészeti ágak alkotóinak és munkáinak népszerűsítése. Ezért felvették a kapcsolatot Juhász Annával, hogy közös megoldást találjanak az irodalmi szalon fenntartására.

(Via Index)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!