Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Meghirdették a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjat

Meghirdették a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Meghirdették a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjat, a pályázatokat február 28-ig lehet benyújtani – közölte kedden a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

- hirdetés -

Mint írják, az ösztöndíjra az a 30 év alatti, azaz 1990. január 1-jét követően született balettművész, kortárs táncművész vagy néptáncművész jelentkezhet, aki korábban nem vagy legfeljebb két alkalommal részesült Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjban.

Ide kapcsolódik:
Fülöp Viktor, a legcsodálatosabb mandarin

Szintén benyújthatja a pályázatot az a 35 év alatti, azaz 1985. január 1-jét követően született koreográfus, tánctudós vagy táncpedagógus, aki korábban nem vagy legfeljebb két alkalommal részesült Fülöp Viktor Táncművészeti ösztöndíjban. Az ösztöndíjas nem állhat felsőfokú oktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban, továbbá nem részesülhet központi költségvetési forrásból finanszírozott, Magyarországon vagy külföldön folyósított ösztöndíjban. A pályázatra kizárólag elektronikus úton lehet jelentkezni – olvasható a közleményben.

Ide kapcsolódik:
Vajon mindig a férfi táncoson múlik egy pas de deux sikere vagy kudarca? - Videó

A Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíjat 1998-ban alapították. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel – foglalkozók pályakezdését. Az ösztöndíj egy éven át 10 fő részére havi bruttó 200 ezer forint összegű támogatást jelent. Egy pályázó az ösztöndíjat legfeljebb három alkalommal nyerheti el. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett 6 tagú szakértői kuratórium bírálja el – áll az összegzésben.

Bővebb információ ide kattintva található.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X