Papageno Radio
Intermezzo Ránki Fülöp és Devich Gergely társaságában lép pódiumra Makszim Vengerov

Ránki Fülöp és Devich Gergely társaságában lép pódiumra Makszim Vengerov

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nem véletlenül került a Müpa Magazin rövid klasszikus hangversenyajánlói közé két olyan koncert, amelynek műsorszámai között Beethoven Hármasversenye is szerepel. Ez a mű becses kuriózum, igazi csemege, nem könnyű elcsípni élő előadásait, az pedig még ritkább tünemény, ha bő öt hét leforgása alatt kétszer úgy találkozunk vele, hogy mindkét előadógárda rendkívülinek nevezhető.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

Ez a különleges csillagállás valósul meg most, hiszen a Maisky család január 16-i produkciója egyedülálló volt, de hasonlóképpen annak ígérkezik az az előadás is, amelyben a legendás orosz hegedűvirtuóz, Makszim Vengerov két sikert sikerre halmozó, kivételes fiatal magyar tehetség, a zongoraművész Ránki Fülöp és a csellista Devich Gergely társaságában lép pódiumra.

Ide kapcsolódik:
Odaadás, kíváncsiság és műértés – A Maisky család Budapesten – Interjú

Három különleges tudású és ihletettségű művész és két generáció. Azoknak, akik a Maisky család triójával meghallgatták a Hármasversenyt, mindenképpen érdemes újra eljönniük, hogy összehasonlíthassák a két élményt, azoknak pedig, akik nem jutottak el az első koncertre, feltétlenül időt kell szakítaniuk, hogy Vengerovot, Ránkit és Devichet meghallgassák. Ráadásul ezen a Beethoven-esten a 7. szimfóniában Vengerov karmesteri művészetéből is ízelítőt kapunk — a nagyszerű hegedűművész ugyanis az utóbbi években a vezényléssel gazdagította tevékenységeinek körét.

Kihagyhatatlan estét ígér a Máv Szimfonikus Zenekar.

Ide kapcsolódik:
Csukott szem, nyitott fül – Szabó T. Anna tárcája

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X