Papageno Radio
Intermezzo Ránki Fülöp és Devich Gergely társaságában lép pódiumra Makszim Vengerov

Ránki Fülöp és Devich Gergely társaságában lép pódiumra Makszim Vengerov

Nem véletlenül került a Müpa Magazin rövid klasszikus hangversenyajánlói közé két olyan koncert, amelynek műsorszámai között Beethoven Hármasversenye is szerepel. Ez a mű becses kuriózum, igazi csemege, nem könnyű elcsípni élő előadásait, az pedig még ritkább tünemény, ha bő öt hét leforgása alatt kétszer úgy találkozunk vele, hogy mindkét előadógárda rendkívülinek nevezhető.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

Ez a különleges csillagállás valósul meg most, hiszen a Maisky család január 16-i produkciója egyedülálló volt, de hasonlóképpen annak ígérkezik az az előadás is, amelyben a legendás orosz hegedűvirtuóz, Makszim Vengerov két sikert sikerre halmozó, kivételes fiatal magyar tehetség, a zongoraművész Ránki Fülöp és a csellista Devich Gergely társaságában lép pódiumra.

Ide kapcsolódik:
Odaadás, kíváncsiság és műértés – A Maisky család Budapesten – Interjú

Három különleges tudású és ihletettségű művész és két generáció. Azoknak, akik a Maisky család triójával meghallgatták a Hármasversenyt, mindenképpen érdemes újra eljönniük, hogy összehasonlíthassák a két élményt, azoknak pedig, akik nem jutottak el az első koncertre, feltétlenül időt kell szakítaniuk, hogy Vengerovot, Ránkit és Devichet meghallgassák. Ráadásul ezen a Beethoven-esten a 7. szimfóniában Vengerov karmesteri művészetéből is ízelítőt kapunk — a nagyszerű hegedűművész ugyanis az utóbbi években a vezényléssel gazdagította tevékenységeinek körét.

Kihagyhatatlan estét ígér a Máv Szimfonikus Zenekar.

Ide kapcsolódik:
Csukott szem, nyitott fül – Szabó T. Anna tárcája

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X