Papageno Radio
Intermezzo Bob Dylan a legidősebb, akinek új albuma a brit slágerlisták élére került

Bob Dylan a legidősebb, akinek új albuma a brit slágerlisták élére került

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bob Dylan a legidősebb élő zenész, akinek új dalokat tartalmazó albuma a brit slágerlista élére került – írta a BBC hírportálja.

Az irodalmi Nobel-díjas amerikai énekes-dalszerző 39. albuma, a nemrég debütált Rough and Rowdy Ways 34 000 eladott példánnyal tört az élre, ebből 29 000 darab CD-n kelt el. Ezzel a 79 éves sztár Paul Simon amerikai zenészt előzte meg, aki 74 éves volt, amikor Stranger to Stranger című lemeze 2016-ban az eladási lista első helyét foglalhatta el.

Ide kapcsolódik:
Bob Dylan júniusban új dupla albumot jelentet meg

Minden idők legidősebbje a brit slágerlistákon a tíz napja, 103 éves korában elhunyt Vera Lynn, a britek közkedvelt háborús énekesnője, aki legnagyobb slágereinek gyűjteményével 2009-ben, 92 évesen lett listavezető. A halála utáni héten centenáriumi albuma ismét bekerült a top 20-ba.

Ide kapcsolódik:
103 évesen hunyt el Vera Lynn, a britek háborús hős énekesnője

A Rough and Rowdy Ways nyolc év után Dylan első adag új dala. A kritikusok rajongással fogadták. A lemez 56 évvel azután tört a listák élére, hogy az amerikai legenda először lett listavezető. A nagy sikerű lemez a The Freewheelin’ volt, Dylan második stúdióalbuma. Az új lemez Dylan kilencedik listavezető lemeze, ezzel a minden idők legtöbb első helyének mezőnyében a Queen és az Abba mellé került.

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X