Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Dolfin Balázs képviseli Magyarországot a George Enescu Nemzetközi Versenyen

Dolfin Balázs képviseli Magyarországot a George Enescu Nemzetközi Versenyen

A világjárvány ellenére rendkívüli eredményekkel zárult a 2020-as George Enescu Nemzetközi Versenyre való jelentkezés: 42 ország 292 fiatal művésze jelezte részvételi szándékát, akik közül 272 zenészt választott ki a zsűri, köztük egyetlen magyar indulóval.

- hirdetés -

Az augusztus 29. és szeptember 20. között zajló rangos megmérettetés cselló kategóriájában indul Dolfin Balázs is, aki az Enescuról elnevezett verseny egyetlen magyar résztvevője idén. Összesen 105 fiatal csellista jelentkezett, ez a szám pedig messze meghaladta a kategóriában résztvevők engedélyezett számát. Ebben a csoportban emiatt előválogatót is tartottak.

- hirdetés -

„Újra bebizonyosodott, hogy az Enescu-verseny nagy lehetőséget kínál a feltörekvő zenészek számára, és óriási hatással van zenei karrierjükre” – nyilatkozta Vladimir Jurowski művészeti vezető.

A legtöbb versenyző Dél-Koreából, Romániából, és Kínából került ki, de 2-2 jelölt által még Mexikó és Új-Zéland is képviselteti magát. A legfiatalabb versenyzők idén 14 évesek. A résztvevők teljes listája itt található. 

 

Dolfin Balázs hangszerét, a csellót maga választotta, mellyel négy és fél éves korában kezdett ismerkedni. Hat éves korában Antók Zsuzsanna irányításával a zuglói Szent István Király Zeneiskolában kezdte meg tanulmányait. 2010-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályába, Mező László professzor osztályába. A németországi Saarbrückeni Zeneművészeti Egyetem ösztöndíjas növendéke a budapesti Zeneakadémián idén szerzi meg BA diplomáját.

(Via festivalenescu.ro)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.