Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újranyitott a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a Soproni Múzeum

Újranyitott a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a Soproni Múzeum

Június 20-án újranyitott a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárt fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a Soproni Múzeum.

- hirdetés -

A fertődi Esterházy-kastély a hét minden napján reggel 9 és este hat óra között fogadja a látogatókat. A félóránként induló vezetett kastélytúrákon bemutatják a kastély és a barokk-rokokó kor világát a látogatóknak: a Barokk színháztörténeti túrát naponta kétszer indítják, ahol Pietro Travaglia olasz építész és díszlettervező életművét, valamint a felújított marionettszínházat mutatják be. Ezt követően körpanorámás vetítésen elevenítik meg a 18. századi Eszterházát. A kastélyparkok nyitásakor bevezetett szabadtéri kastélyparktúra is megmarad a programkínálatban: naponta egy alkalommal, délelőtt 10 órakor indul.

- hirdetés -

A nagycenki Széchenyi-kastély földszinti termeiben a Széchényi-család történetét, felemelkedését és kiemelkedő alakjainak, köztük Széchenyi Istvánnak az életét mutatják be. Az emeleten a Megint, s megint szünetlen – Széchenyi napjai című tárlatot lehet megtekinteni. Ismét látogatható lesz a kastélykápolna, valamint a Széchényi-mauzóleum.

A Széchényi-címer a kastély homlokzatán – forrás: nagycenkikirandulas.hu

A kastélyterekben kötelező a látogatóknak a kézfertőtlenítés, a maszkhasználat és a fizikai távolságtartás. A beltéri tárlatvezetésen maximum 25-en vehetnek részt egy időben.

A Soproni Múzeum kiállítótereit fokozatosan nyitják meg: június 20-án a Tűztoronyban, a Storno-házban, a Fabricius-házban és a Macskakő Gyermekmúzeumban már fogadtak látogatókat, a Központi Bányászati Múzeum, a Pékmúzeum és a Patikamúzeum pedig június 23-tól látogatható.

Soproni Múzeum – fotó: Rombai Péter

A Tűztorony körerkélyén tíz ember tartózkodhat egy időben, a Storno- és a Fabricius-házban, valamint a Központi Bányászati Múzeumban legfeljebb százan, a Macskakő Gyermekmúzeumban harmincan, a Patikamúzeumban tízen, a Pékmúzeumban pedig negyvenen tartózkodhatnak egyszerre.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!