Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Plácido Domingo fia írt főcímzenét a Virtuózok következő évadához

Plácido Domingo fia írt főcímzenét a Virtuózok következő évadához

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ifj. Plácido Domingo írta a főcímzenét a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor hatodik évadához, amely a Visegrádi Négyek tagállamai mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja majd.

- hirdetés -

A Virtuózok idei műsora kilép a határokon túlra, ezzel már öt ország tehetségei mutathatják meg a tehetségüket 70 milliós közönség és komoly nemzetközi zsűri előtt – mondta el a Virtuózok alapítója. Peller Mariann hozzátette, mindegyik országból négy-négy fiatal tehetség kerül be a Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk című műsorfolyamba; a mostani, nemzetközi mezőnyben az eddigi győztesek is indulhatnak.

A négy-négy indulót mindegyik országban nemzeti zsűri választja ki, majd a műsorfolyam nemzetközi zsűrijében a résztvevő országokat egy-egy zsűritag – Magyarországról Miklósa Erika operaénekes – képviseli – számolt be Peller Mariann.

Ide kapcsolódik:
Indul a Virtuózok új évada – A Visegrádi Négyek és Szerbia tehetségei is bemutatkoznak

Ifj. Plácido Domingo elmondta: azért fontosak a Virtuózokhoz hasonló tehetségkutatók, mert sok fiatalt inspirálnak, megmutatják, mit lehet elérni már ifjú korban is, persze csak sok-sok munkával. A Virtuózok ráadásul az emberi oldalát is felmutatja a zenélésnek, és arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak a pop-, hanem a klasszikus zenében is komoly eredményekre lehet jutni már fiatalon – emelte ki a spanyol zeneszerző.

Ifj. Plácido Domingo elmondása szerint a Virtuózok hatodik évadának általa írt főcímzenéjét hétfőn vették fel, és elégedett az eredménnyel. Mint megjegyezte, egy hollywoodi stílusú, erőteljes és nemes, klasszikus dallamot komponált a műsorhoz.

Ide kapcsolódik:
Operaénekesek adják elő a Himnuszt a rendhagyó F1-es Magyar Nagydíj előtt

Peller Mariann hozzáfűzte: a Budafoki Dohnányi Zenekarral, Hollerung Gábor vezényletével rögzített darab „olyan főcím lesz, amire mindenki emlékezni fog”. A főcímzenéből később egy kibővített változat is készül, amelyet a tervek szerint a zeneszerző édesapja, Plácido Domingo vezényel majd a Virtuózok fináléjában.

Eközben tárgyalások folynak arról, hogy Spanyolországban is elinduljon a Virtuózok, az ottani műsorban ifj. Placido Domingo is zsűrizik majd – mondta el Peller Mariann.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X