Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ókori műkincseket foglaltak le a spanyol hatóságok egy házkutatás során Cádizban

Ókori műkincseket foglaltak le a spanyol hatóságok egy házkutatás során Cádizban

Ókori kincseket, köztük egy valószínűleg az i. e. 1200-ból való föníciai arany ékszert foglaltak le a spanyol hatóságok egy feltételezett fosztogatónál.

- hirdetés -

A gyanúsítottról kiderült, hogy fosztogató tevékenysége már hosszú ideje tart és korábban már meg is bírságolták hasonló tevékenységért.  A tárgyak között található egy feltehetőleg föníciai eredetű arany fülbevaló, amely 2500-3200 éves lehet.

- hirdetés -

A férfi Cádiz tartománybeli Villamartínban lévő otthonában tartott házkutatás során további tárgyak kerültek elő, köztük egy arany dirham, öt aranydarab, amelyek valószínűleg egy nyaklánc vagy egy karkötő részei lehettek, különböző korokból származó nagyszámú pénzérme és egy kőből készült női mellszobor. A hatóságok egy bronzból készült fejszét, római kori súlyokat, egy bronz oroszlánt és három fémdetektort is találtak – írja az Index.

A rendőrök most azt vizsgálják, hogy a férfi csupán gyűjtötte a tárgyakat vagy szándékában állt eladni őket. A gyanúsítottra pénzbüntetés vagy hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetés várhat.

Ide kapcsolódik:
Előkerült egy húsz éve ellopott Picasso-kép

(Via Index)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!