Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ketten indulnak a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjáért

Ketten indulnak a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjáért

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Harsányi Sulyom László rendező és Szabó Tibor színművész pályázik a Weöres Sándor Színház januárban megüresedő igazgatói posztjára – közölte a szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.

- hirdetés -

Kéner Balázs elmondta: Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum alapítója és jelenlegi igazgatója többször jelezte, hogy nem pályázik újra.

Ide kapcsolódik:
Jordán Tamás: „Nem tudom elviselni, hogy ennyire megosztottak az emberek”

A pályázatot június végén írták ki, a benyújtási határidő hétfőn járt le. Az előadóművészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvény szerint pedig a benyújtási határidőt követően harminc napon belül egy szakmai bizottság tesz javaslatot az új igazgató személyére, akinek kinevezéséről a szombathelyi közgyűlés soron következő, októberi ülésén döntenek majd.

Harsányi Sulyom László rendező 2001 és 2010 között a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója volt, az elmúlt években során többfelé tanított és rendezett. Pályázatát több neves színész és rendező is támogatja. Harsányi Sulyom László pályázata, amely együttműködésben született olyan alkotókkal, mint Czukor Balázs, Mohácsi János, Szikszai Rémusz és Perényi Balázs itt olvasható.

Szabó Tibor színművész megalakulása óta a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagja. Pályázatát ide kattintva olvashatják.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X