Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Takács Katalin: „Nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb modellváltás”

Takács Katalin: „Nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb modellváltás”

A Jászai Mari-díjas, érdemes művész is elmondta véleményét a Színművészeti Egyetem ügyéről egy vele készült interjúban.

Takács Katalin a Színiakadémián szerzett diplomát, majd 1975-ben kezdte pályafutását a Veszprémi Petőfi Színháznál 1980-ig. 1980–1981 között a debreceni Csokonai Színházban, 1981–1985 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 1985–1994 között a Radnóti Miklós Színház művésze volt. 1994–2012 között az Új Színház foglalkoztatta. 2012-ben a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött, majd 2016-ban a Budaörsi Latinovits Színház társulatának tagja lett.

- hirdetés -

„Székely Gábor nagyon kemény rendező volt, mindig tudta, mit akar, honnan hová akarja a színészt eljuttatni a szerepében, de soha nem bántott meg senkit. Csak egyszer dolgoztam vele, számomra ő példaértékű volt” – említi a művésznő a Színművészeti Egyetemről szintén távozó Székely Gábort egy, a színházi erkölcs és empátia kapcsán felmerülő kérdésben. „Székely Gábor egy végtelenül puritán, tisztességes ember, aki az egész életével mutatott példát, és mindazzal, amit a színházi életben tett…”- folytatta Takács Katalin.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Székely Gábor előtt tiszteleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem

A színésznőt Vidnyánszky Attilával kapcsolatban is kérdezték, hiszen sokat dolgozott vele. Vidnyánszky rendezései, vallja, nagy hatással voltak rá. „Rendkívül tehetséges rendezőnek ismertem meg őt. Már akkor is lehetett érezni, hogy ő egy küldetéses ember, de a politikai nézeteit még nem tette közzé. Szerintem azóta bedarálta őt a hatalom, és a megnyilvánulásain átsüt a sértettsége is. Pedig annyi pozíciót szerzett már magának, akkora hatalom van a kezében, hogy nem értem, miért kell neki még az SZFE is.”

„Az SZFE esetében azt gondolom, nem kellene beleszólni abba, hogy mit csináljanak az ottani tanárok, mert nem vagyunk az ő helyzetükben” – említette Takács Katalin az egyetem oktatóinak sorozatos felmondására reagálva.

Ide kapcsolódik:
27 év után Máté Gábor is beadta felmondását a Színművészetin

(Via 168ora.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.