Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Jonas Kaufmann: „Több zenésztársam is az öngyilkosságot választotta”

Jonas Kaufmann: „Több zenésztársam is az öngyilkosságot választotta”

Jonas Kaufmann a madridi Teatro Realban tartott koncertje után beszélt arról, hogy az előadóművészeknek nagy szükségük van a közönségre, és nem lenne szabad elvenni az élő koncertek lehetőségét. Felhívta a figyelmet arra is, hogy néhány művész a kilátástalan helyzet miatt öngyilkosságba menekült.

- hirdetés -

A német tenor elmondta, hogy nagyon rossz hatással van az előadóművészekre, hogy hónapok óta nem léphetnek fel közönség előtt. „Amit mi igazán hiányolunk, az az élő kapcsolat a nézőkkel. Nem számít, hogy maszkot viselnek vagy függöny mögül hallgatnak minket, hogyha érezzük a jelenlétüket.”

- hirdetés -

Kaufmann a madridi szólóestje előtt legutóbb tavaly novemberben lépett fel Dániában nézők előtt. Spanyolország legnagyobb előadótermei azonban folyamatosan nyitva tartanak – kisebb közönséggel és az egészségügyi előírások betartásával.

Ide kapcsolódik:
Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann és Ludovic Tézier

Kaufmann szerint az online és a televíziós közvetítések nem pótolhatják az élő előadásokat.

Általában az ember akkor könnyebbül meg és kezd el mosolyogni, amikor hallja a tapsot. De ha csak a teljes csönd veszi körbe, mit lehet tenni?

A tenor arról is beszélt, hogy alig két tucat énekesnek jut olyan kiváltságos helyzet, mint neki, hogy közönség előtt énekelhet. Nagyon sok kollégája van bajban, és tud olyan esetekről, ahol az érintettek az öngyilkosságot választották, mert nem láttak jövőt maguk előtt.

Végül arra kérte a kormányokat, hogy a művészet túlélése érdekében nyissák meg a koncerttermeket és a többi kulturális intézményt. „Nem vagyunk politikusok, csak hangok, akiknek segítségre van szükségük.”

(Via Global Times)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X