Papageno Radio
Intermezzo Megszűnhet a Duna Szimfonikus Zenekar

Megszűnhet a Duna Szimfonikus Zenekar

Miniszteri döntés alapján, május 31-i hatállyal megszűnhet a Duna Szimfonikus Zenekar – írta meg a Zene-Kar.hu. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Alapítói Határozatban hozta meg döntését, amiről a zenekar tagjait 2020. december 23-án ki is értesítették.

A Duna Szimfonikusok 2020-ban ünnepelte fennállásának hatvanadik évfordulóját. Az együttes eredetileg a Belügyminisztériumhoz tartozott, majd pár évvel ezelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásába került. Az Emmi korábban a MÁV Szimfonikusokkal akarta volna összevonni a zenekart, de ezt a tervet végül elvetették.

A lap értesülései szerint a Duna Szimfonikusoknak felajánlották, hogy ha egyesületként folytatják a munkát, továbbra is megkapják az évi 150 millió forint állami támogatást, a hangszerparkot pedig nekik ajándékozná az állami vagyonkezelő. A felajánlásból ugyanakkor nem lehet kigazdálkodni, hogy a zenekar negyvenöt művésze főállásban maradjon. Az együttesnek legkésőbb augusztus 31-ig a Duna Palotát is el kell hagynia, így a támogatás nagy része a próbaterem bérleti díjára menne el. A zenekar azt jelezte, hogy a történtek ellenére próbálnak együtt maradni.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!